Borsada Patron Faciası! Hisse satacağım dedi taban oldu, akşam satmayacağım dedi!

Yok artık denilecek haber manipülasyonu! Şirket patronu 10 milyon lot satış açıkladı hisse taban olduktan sonra vazgeçti!

Borsada KAP sorunu devam ediyor. Şirketlerin kontrolsüz haber atma mekanı haline gelen KAP borsa yatırımcılarının büyük magduriyetine neden oluyor.  Elit Naturel Gıda şirketinin ortağı  10 milyon lot hisse satışı açıklamasını göndermesiyle birlikte hisse taban oldu. Akşam ise aynı patron satmaktan vaz geçtiğini belirten açıklama gönderdi.

Tek bir açıklama ile yüzde 10 değer yitiren hissede çok sayıda yatırımcı zarar etti.

Patron  Ahmet  Yaşar Eşmekaya’nın açıklamasıyla mağdur olan çok sayıda yatırımcı SPK’nın inceleme yapmasını talep etti.

AKŞAM SATACAĞIM DEDİ

Elit Gıda ortağı Ahmet Yaşar Eşmekaya, 14 Mayıs’ta akşam 18.22’de KAP‘a şu açıklamayı yolladı:

Şirketimiz ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Yaşar EŞMEKAYA, 2023 yılına ilişkin finansal tablolarımızın kamuya açıklanmasından sonra, sahip olduğu 10.000.000 adet payın Borsa’da satışa konu edilebilmesi için, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Pay Tebliği’nin 27’nci maddesine uygun olarak “Pay Satış Bilgi Formu” düzenleyerek onay amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na göndereceğini 14.05.2024 tarihinde (bugün) Şirketimize bildirmiştir.

TABAN OLDU ERTESİ GÜN YOK SATMAYACAĞIM DEDİ!

Ahmet Yaşar Eşmekaya’nın bu açıklaması ile hisse bu sabah 41.32 TL fiyat ile taban oldu. Bu açıklama hissenin yüzde 10 düşmesine neden oldu. Ancak aynı patron bu kez hisse taban olduktan sonra KAP’a yeni bir açıklama gönderek satıştan vazgeçtiğini bildirdi.

İşte o KAP açıklaması:

Şirketimiz ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Yaşar EŞMEKAYA, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) 14.05.2024 tarihinde yayınlanan Şirketimizde sahip olduğu 10.000.000 TL nominal değerli paylarını borsada satışı kapsamında borsada işlem görme niteliğe dönüştürme isteğinden vazgeçtiğini Şirketimize 15.05.2024 tarihinde (bugün) bildirmiştir.

 

 

Exit mobile version