Koton’un fiyat tespit raporunu ChatGPT4 analiz etti!

Doç.Dr. Burak Özdoğan tartışılan halka arz Koton'un fiyat tespit raporunu ChatGPT4'e analiz ettirdi. Bakın ne sonuç çıktı:

Sponsorlu Bağlantılar

Koton’un fiyat tespit raporunu bir de ChatGPT4 analiz etsin bakalım nasıl yorumlayacak dedim ve hiç dokunmadan aktarıyorum;

Varsayımlar İyimser: Büyüme ve kar marjı tahminleri iyimserdir, özellikle brüt kar marjının yüksekliği dikkat çekmektedir.

2024 için %13,4, 2025 için %14,8, ve 2026 sonrası için %8-12 arası gelir büyümesi öngörülmüştür. Oysa ki Koton’un 2021-2023 dönemindeki gelir büyüme oranları (14,38 milyar TL’den 17,19 milyar TL’ye) %9,7 olarak gerçekleşmiştir.

2024-2032 dönemi için projeksiyonlarda öngörülen %8-14 arasındaki büyüme oranları, son 3 yılda gerçekleşen %9,7’lik büyüme oranının üzerindedir.

Türkiye’deki yüksek enflasyon oranı ve global ekonomik belirsizlikler nedeniyle büyüme oranlarında dalgalanma beklenebilir. Bu nedenle bu tahminler mevcut makroekonomik koşullara göre iyimser görünmektedir.

-Negatif İşletme Sermayesi: Net işletme sermayesi, 2024 ve sonrasında sürekli negatif projekte edilmiştir (örneğin, 2024’te -420 milyon TL). Negatif işletme sermayesinin sürdürülebilirliği, tedarik zincirindeki aksaklıklara ve maliyet artışlarına bağlıdır. Tedarik zinciri kesintileri negatif net işletme sermayesinin sürdürülebilirliğini zorlaştırabilir.

-Döviz Riski: Döviz kuru dalgalanmalarına karşı hassastır.

-Tedarik Zinciri Riski: Küresel tedarik zincirindeki belirsizlikler maliyet baskısı yaratabilir.

-Finansal Durum ve Borçluluk: Şirketin borçluluk oranı sürdürülebilir gibi görünse de, yüksek borçluluk seviyesi finansal esnekliği azaltmaktadır.

Ben demiyorum, yapay zeka diyor! #KOTON

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version