Akbank’tan esnafa Siftah

Akbank’ın geliştirdiği ‘Siftah Biriktiren Hesap’ ile esnaf artık Akbank POS’larından her gün yaptığı ilk satışı biriktirebilecek.

Akbank’ın geliştirdiği Siftah Biriktiren Hesap ile esnaf artık Akbank POS’larından her gün yaptığı ilk satışı biriktirebilecek.

Akbank POS’unu kullanan esnaf, her gününün ilk satışından elde ettiği parayı, yani günün Siftah Parasını tasarruf edebilecek.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, 2013 yılı son aylarından itibaren Akbank KOBİ Bankacılığı olarak Esnaf Kardeşliği çatısı altında müşterileriyle iletişim konusunda yeni bir yola girdiklerini hatırlattı.
Bu kapsamda 2014 yılı ilk aylarında Olduğunda Öde ile esnaflara yönelik bir finansman kredisi kampanyası başlattıklarını aktaran Oğuz, devamında Axess Kobi Kredi Kartını, Gönlüne Göre Öde Esnafım gibi kampanyalar başlattıklarını anlattı. Oğuz, bütün bu çalışmaları, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile yaptıkları bir protokolle taçlandırdıklarını ifade etti.

Çalışanlarının, müşterilerini daha iyi anlamasını sağlamak amacıyla Akbank’ın ilk kez çalışanlarını esnafın yanında staja başlattığını ve bu programın 1,5 yıl boyunca devam ettiğini anlatan Oğuz, Akbank’ta çalışmaya başlayan her KOBİ temsilcisi, satış temsilcisi bulunduğu mahallede, ilçede muhakkak bir esnafın yanına gidiyor ve stajını yapıyor. Bu, arkadaşlarımızın kariyer değerlendirmesinde bir unsur haline geliyor diye konuştu.

Oğuz, 2014 aralık ayında müşterilerini ihracat yapmaya teşvik etmek üzere Yürüyelim Arkadaşlar kampanyasına başladıklarını, burada söz verdikleri üzere Türkiye genelinde 20 bin KOBİ’nin kapısını çalarak çaylarını içtiklerini söyledi.

Sabancı Üniversitesi ile Akbank Girişimci Geliştirme Programı’na da devam ettiklerinin altını çizen Oğuz, ayrıca Aile Şirketleri Akademisi ile bunların sürdürülebilirliğinin sağlanması için müşterilerini eğitime tabi tuttuklarını kaydetti.
 
Siftah Berekettir, Akbank’ta Birikimdir
 
Bülent Oğuz, bugüne kadar yaptıkları çalışmalara yenisini eklemek için bugün bir araya geldiklerini vurgulayarak, Siftah Berekettir, Akbank’ta Birikimdir sloganıyla yola çıktıklarını aktardı.

Türkiye’de tasarruf konusunun ağırlıklı olarak gündemde olduğunu vurgulayan Oğuz, başta ekonomi yönetimi olmak üzere son birkaç yıldır tüm segmentlerde tasarruf olgusuna vurgu yapıldığına dikkati çekti.
Oğuz, esnafın iş yoğunluğu ve günü kurtarma kaygısıyla tasarruf yapmaya öncelik veremediğine işaret ederek, buradan hareketle esnafın tasarruf ihtiyacına çözüm getirmek amacıyla Siftah Biriktiren Hesapını hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu birikimin yapılmasının önemini vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti:
Artık Akbank POS’unu kullanan esnaf, her günün ilk satışından elde edilen parayı yani günün ‘siftah parası’nı biriktirebilecek. Bunun için esnafın Akbank şubesine talimat vermesi yeterli. Esnafımız, talimatını, ister ‘sabit tutar’ isterse ‘işlem adedi’ belirterek verebilecek. Örneğin ‘günlük sabit 30 TL biriktirmek istiyorum’ ya da ‘günün ilk 3 işlemini biriktirmek istiyorum’ diyerek sabit tutara ya da işlem adedine kendisi karar verebilir.

Müşterilerimiz isterse birikimlerini altın, döviz ya da TL tarafında yatırım fonu olarak değerlendirebilecek. Nakit akışı düzenli olmayan esnafımızın, bazen ne kadar nakde sıkıştığını da çok iyi bildiğimiz için, Siftah Biriktiren Hesap’larındaki tutarı dilediği zaman ek bir ücret/ceza ödemeden kullanabilecekleri şekilde düzenledik. Esnafımız ihtiyacı olduğu anda, hesaplarındaki birikimlerinden diledikleri kadarını kullanarak rahat edecek.
 
Bu yıl Türkiye’de KOBİ kredilerinin yüzde 25’ler seviyesinde büyümesini bekliyoruz
 
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oğuz, KOBİ kredilerinde ilk çeyrek büyümülerine ilişkin şu bilgileri verdi:

KOBİ kredileri Türkiye’de son 10 yılda ortalama yıllık yüzde 35’ler düzeyinde büyüdü. 2015’te KOBİ kredileri ilk 3 ayda yüzde 5 oranında büyüdü. Bunu yıllıklandırdığınız zaman biz, Türkiye’de KOBİ kredilerinin yüzde 25’ler seviyesinde büyümesini bekliyoruz. Yüzde 25 ile Türkiye’nin büyüme hızı ve ekonomik aktivitesi dikkate alındığında son derece iyi bir oran. Bizim ilk çeyrek KOBİ büyümemiz yüzde 6 mertebesinde, yıl sonu için yüzde 35’lik bir büyüme öngörüyoruz. Bu yıl sektör ilk çeyrekte yüzde 5, biz yüzde 6 büyüdük. Sektörün yüzde 25 bandında kapatacağını düşünüyoruz, Akbank olarak bizim hedefimiz ise yüzde 35… Bu çeyrek yüzde 6 büyüyerek 18,5 milyar TL büyüklüğe ulaştık.

Bu insanlar neyi yapsalar sıkıntıyla karşı karşıya kalınca işletmelerini kapatmak zorunda kalmaz düşüncesiyle yola çıktıklarının altını çizen Oğuz, bunu sektörün disipline edilmesine yönelik atılmış bir adım olarak gördüklerini söyledi.
 

Exit mobile version