ÇİNLİLERİN TEKSTİLBANK HESABI

Tekstilbank’ın devrine BDDK tarafından onay verilmesinden sonra gözler Çinliler’in stratejisine çevrildi. Çinliler Tekstilbank ile Türkiye’de bankacılığın kitabını yeniden yazmayı planlıyorlan. İşte Çinlilerin Tektsilbank planı:
Yüzde 75.5’lik payının, Çin’in ve dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank of China Limited’e (ICBC) satışınğn, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından onaylanmasından sonra gözler Tekstilbank’a çevrildi.
Bankacılık kulislerinde Tektsilbank’a yönelik yoğun bir bilgi akışı var. İçlerinden en çok konuşulan ise bankanın daralan Türk pazarında ne yapacağı. İddialara göre, Çinliler, yine Türk yöneticilerle devam edecekler. Çinliler’e şu an emekli olan ve bir dönemin popüler banka yöneticisinin danışman sıfatıyla destek verdiği biliniyor. 
YÖNETİCİ TRANSFERİ
İddialara göre, Çinliler Türkiye’de haziran-temmuz ayları itibariyle aktif olarak piyasaya girecekler. Bankacılık alanında farklı bir rekabet planında olan çinliler bu konuda yine Türkiye’nin en büyük bankalarından birinin genel müdür yardımcısı ile flört halinde olduğu belirtiliyor. 
KÜÇÜLME DEĞİL BÜYÜMÜ STRATEJİSİ
GSD Holding bünyesinde iken son yıllarda küçülme stratejisi ile hareket eden Tektsilbank’ın bu defa tam tersi büyümeyi hedeflediği de öne sürülüyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi şehirlerde şube sayısını arttıracak olan bankanın bireysel pazarlamadan çok KOBİ bankacılığı yapacağı da bir başka iddialar arasında yer alıyor. Bankanın önümüzdeki günlerde sermaye arttırımı için Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine ile görüşmelere başlayacağı da belirtiliyor.
Tektsilbank halen Türkiye genelinde 44 şubede sadece 852 personel ile hizmet veriyor.

Facebook
 

Exit mobile version