HANGİ MESLEK HASTA EDİYOR?

Yapılan bir araştırma  çalışma koşulları ve işin ağırlığı  çalışanların çeşitli hastalıklara yakalanmasına neden oluyor. Hasta grubun içinde bankacılarda yer alıyor. İşte sağlık problemi yaşayan meslekler ve nedenleri:
Bir kariyer sitesi  tarafından; çalışan sağlığı üzerine Türkiye çapında gerçekleştirilen araştırma çalışması, çalışanların meslekleriyle ilişkili olarak yaşadıkları sağlık sorunlarının haritasını çiziyor. 8 bin 920 kişi arasında gerçekleştirilen, 3 hafta süren bir çalışmanın ürünü olan araştırma çalışmasının sonuçları, iş hayatının çalışan sağlığına etkilerini ortaya koyuyor.
Buna göre, meslek ve çalışma koşullarına bağlı olarak yaşanan sağlık problemlerinde ilk üçte; sırt ve bel ağrıları, görme bozuklukları ve psikolojik rahatsızlıklar yer alıyor. Sırt ve bel ağrılarından en çok şikâyet eden kesim halkla ilişkiler çalışanları. Görme bozukluğu ise güvenlik ve savunma sektörü temsilcilerinde sıklıkla rastlanıyor. Psikolojik rahatsızlıklarda ise, sağlık çalışanları sıralamanın en üst noktasında yer alıyor.





 

Exit mobile version