Sasa hissesi yatırımcısını batırdı! 2022 yılı fiyatına geriledi!

Borsanın bir dönem yıldızı olan Sasa, yatırımcısına kaybettirmeye devam ediyor. Şirketin piyasa değeri 16 milyar dolardan 6 milyar dolara geriledi.

SASA Hisse Düşüşü

SASA Hisse Düşüşü

“Sasa’ı olanın tasası olmaz” diyen yatırımcıların favori hissesi yatırımcısına kaybettirmeye devam ediyor. Hisse son bir ayda yaklaşık yüzde 28 kaybettiriken, fiyatı ise 2022 ekim aynı rakamlarına ulaştı. Hisse en son bu fiyatı 4 ekim 2022 tarihinde görmüştü.

Geciken yatırımlarının bir türlü tamamlanmaması ve en önemlisi yüksek borç Sasa’nın bilançosunu vuruken, en büyük zararı yatırımcılar gördü. Şirket ana hissedarı Erdemoğlu borç ödemek için hisse satarken Sasa’nın da piyasa değeri adeta mum gibi eridi. 2022 yıl Kasım ayında piyasa değeri 430 milyar liraya yani 18.6 milyar dolara kadar yükselen SASA Polyester’in değeri cuma kapanış itibariyle 184 milyar liraya yani 6 milyar dolara geriledi.

GEÇEN AY DA KAYBETTİRDİ

Sasa hissee senedi son bir ayda yüzde 28 kaybettiriken, bir önceki yıla göre değer kaybı yüzde 22 oldu. Borsanın yükseldiği yıl parasını Sasa hisse sendine yatırıan yatırımcı böylece zarar etmiş oldu.

Exit mobile version