Değişmeyenler de değişecek elbet!

Ertuğrul Sadıkoğlu Değişimi yazdı:

Ertuğrul Sadıkoğlu

Değişim;

Yıl bitiyor fark etmeden takvim yapraklarının değişmesine az kaldı. Yakında toplu yemekler başlar; sonra yemeklerin fotoğraflarını paylaşma telaşı. Değişmeyenlerin paylaşılan fotoğrafları gündemimize oturur. Yakında başlar paylaşımlar.

Değişenler ise; oyun içindekilere seslenir aman boş ver her şey değişiyor, sen de değişeceksin içini rahat tut içerdeyken keyfini çıkar diye öğüt verirler.

Siz de değişeceksiniz!

Kısa sürede ne çok şey değişmiş: eski salon adamı olan, enerjisi düşük, ölü balık formunda genel müdürlük yapan gitmiş yerine enerjisi yüksek takımıyla birlikte koşan bir genel müdür gelmiş. Fark yaratacaktır, gençlere koltuğu bırakmak gerek geç de olsa iyi değişim diyor arkadaşlarım. Aynı gün tüm bankanın performans toplantısı bitmiş. Günlerce, haftalarca süren gereksiz toplantı bir günde bitiyormuş meğer değişim başlamış. Maliyet düşürerek kar etme dönemi bitti; personel atarak kar eden yönetimler yok artık, bankacılık yaparak sahada olarak var olmaya çalışan bir yönetim olacak. Yolları açık olsun!

Aynı değişim muhalefet partisinde de yaşanmış. Ben uyurken neler değişiyor böyle; parti başkanlığına soyunan iki aday da değişim diyerek seçime giriyor. Değişmeden önce ikisi de partinin karar mercisiydiler ve değişiyorlar. Değişim olmadan olmuyor. Diğer yandan iktidar partisinde herkes değişiyor lideri aynı kalıyor.

Değişim hayatın içinde var değişiyoruz. Ne zaman kazak giymeye başladığımı hatırlamıyorum. Daha dün şortla dolaşıyordum.

Hayatımız değişiyor çok hızlı değişiyor!!

Yakında seçim varmış! her şey değişecekmiş. Seçimler olmasa da, hayatımız değişiyor zaten seçimlere ne gerek var? Başkalarının seçimleri de değiştiriyor hayatımızı, bizim seçimimiz olmasa da değişiyoruz.

Değişim için seçime gerek yok ki!

Değişim kazanacak bu sefer deniyor. Biz yerimizde kalsak da değişiyoruz kırışıklıklar daha fazla olmaya başladı ve net görmek için daha çok gözümüzü kısıyoruz. Daha çok kısarak bakmadan yaşamak en güzeli aslında, görmemek gerek değişmeyenleri.

Değişmeyenler de değişecek elbet

Ölen masum çocuklar hiç değişmiyor … hiç değişmiyor… çocuklar ölüyor…

Değişmeyenler de değişecek elbet!

Sizin değişimleriniz hep arzuladığınız gibi olsun!

İzninizle hayatımı değiştirmem lazım yazıya burada son vermek durumundayım.

Yaşam güzel…

 

 

Ertuğrul Sadıkoğlu

ertugrulsadikoglupm@gmail.com

 

Exit mobile version