MOBBİNGCİ BANKAYA TOKAT GİBİ KARAR!

Sponsorlu Bağlantılar

Yargıtay 22.Hukuk Dairesi’den mobbing yapan bankalara tokat gibi bir karar çıktı. Bayan bir banka çalışanıyla ilgili bu karar, mobbing nedeniyle sağlığı bozulan tüm bankacıları ilgilendiriyor. İşte o karar:
Bir özel bankada yönetmen olarak çalışan kadın bankacı B.müdürü tarafından hedefini tutturamaması nedeniyle sürekli olarak beceriksizlikle suçlanıp, değişik tarihlerde hakarete varan söylemler nedeniyle rahatsızlanarak doktara gider ve rapor alır.
Banka rapor alan personelini bir süre sonra performans yetersizliğinden dolayı işten çıkartır. Bankacı B mahkemeye başvurarak işe iadesini ister. Gerekçe olarak da bankada mobbing uygulandığını ve bu nedenle sağlığının bozulduğunu gösterir. Yerel mahkeme bankayı haklı bulur ve işe iade talebini reddeder ve bankacı tazminat dahi alamaz.
Mobbing maduru bankacı B.’nin avukatı konuyu yargıtaya taşıyarak kararın iptalini talep eder.
TOKAT GİBİ GEREKÇELİ KARAR
Davayı görüşen Yargıtay 22. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozarak bankayı haksız bulur ve işe iade kararı verir. Yargıtay aynı kararın gerekçesinde banka personelinin uygulanan psikolojik taciz yani mobbing ile sağlığının bozulduğunu bu nedenle de rapor almak zorunda kaldığı görüşünü benimsedir.
BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?
Yargıtay 22.Hukuk Dairesi’nin aldığı bu karar hedef baskısı nedeniyle psikolojisi bozulan binlerce bankacıyı yakından ilgilendiriyor. Baskı nedeniyle hastalanıp rapor alınması karşısında banka performans düşüklüğünü gerekçe gösterip tazminatsız iştan atamayacak.
Hukukcular, mobbinge maruz kalan bankacıların  ileride açılması muhtemel davalara karşın  bozulan sağlık durumlarının raporla belgelendirilmesini öneriyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version