Tasarruf araçları tercihinde BES ilk sıraya yükseldi

Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2022 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı ’a çıkarak 2021’in üçüncü çeyreğinden bu yana yükseliş trendini sürdürdü.

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı

Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2022 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı %19’a çıkarak 2021’in üçüncü çeyreğinden bu yana yükseliş trendini sürdürdü. Tasarruf sahipleri içinde düzenli tasarruf yapanların oranında dikkat çekici bir artış yaşanırken, bu oran ikinci çeyrekte 7 puan yükselerek %67 oldu.

Tasarruf aracı tercihlerinde ise Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ikinci çeyrekte birinci sıraya yükseldi. Araştırma kapsamında katılımcılara kripto para, NFT, Metaverse ve Fintech gibi teknolojilerin bilinirliği ve kullanım amaçları da soruldu. Sonuçlara göre, kripto para hariç diğer yeni teknolojilerin bilinirliği düşük. Kripto para toplumun %86’sı tarafından ismen biliniyorken, bu oran NFT’de %29, Metaverse’de %37, Fintech için ise %35 olarak gerçekleşti.

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Tasarruf sahipliğindeki artış trendi ve düzenli tasarruf yapanların oranındaki yükseliş tasarrufa yönelimi gösteriyor. ING olarak biz de hem tasarrufu destekleyici ürün ve hizmetler geliştiriyoruz, hem de bu ürünleri dijital kanallar üzerinden zahmetsiz bir şekilde müşterilerimize sunarak onların ürünlere erişimlerini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca tasarruf odaklı farklı ürünlerimizi, vade derdi olmadan günlük birikim yapma imkanı sağlayan Turuncu Hesap ile bir arada sunarak müşterilerimizin Turuncu Hesap’ta daha yüksek faiz kazanmalarına imkan sağlıyoruz” dedi.

Exit mobile version