Ölümlere neden olan Asistan Doktor nöbet süresi azaltılıyor

Özellikle yoğun nöbet sonrası yaşanan trafik kazaları ile gündeme gelen ölümler Sağlık Bakanlığı'nı düzenlemeye zorladı.

Asistan Doktor Kazada vefat etti

Asistan Doktor Kazada vefat etti

Ankara Şehir Hastanesi’nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra aracıyla evine dönmek üzere yola çıkan 25 yaşındaki asistan hekim Rümeysa Berin Şen’in park halindeki kamyona arkadan çarparak yaşımını yitirmesi, Sağık Bakanlığı’nın bu konuda düzenleme yapmaya zorladı.

Vefat sonrası Türkiye genelinde gelen doktor tepkileri üzerine Sağlık Bakanlığı 26 saat gibi dünyada olmayan nöbet sistemini değiştiriyor.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, asistan doktorların aylık nöbet sayılarının azaltılmasına ilişkin yönetmeliğin önümüzdeki hafta Resmi Gazate’de yayımlanacağını söyledi. Yönetmelikle asistan doktorların nöbetlerinin 8’i aşamayacağını vurgulayan Koca, bunu ihlal eden kliniklere de yaptırım uygulanacağını belirtti.

SAĞLIKTA MOBBİNG İDDİALARI

Sağlık sektöründe mobbing iddiaları bir süredir gündeme getiriliyordu. Özellikle asistan doktorlara yönelik baskı ve mobbing büyük tepkilere neden oluyordu. Sağlık Bakanlığı bu konuda da denetimler yapacak.

Exit mobile version