İşte bugün borsayı uçuran adam!

ABD Hazine Bakan yardımcısı Wally Adeyemo

ABD Hazine Bakan yardımcısı Wally Adeyemo

Borsada bankacılık endeksi yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş kaydetti. Yurtdışı piyasalarda belirsizlik olmasına rağmen bu yükselişin arkasında bir haberin olduğu belirtiliyor.

Dün Bloomberg’in duyurduğu “ABD Hazine Bakan yardımcısı Wally Adeyemo”nun Türkiye ziyareti  bugün borsada özellikle bankacılık sektörü hisselerine yüzde 5’in üzerinde prim yaptırdı. Adeyemo’nun Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve Bakan Nebati ile görüşeceği bildirildi. Bu görüşmenin Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazının giderilmesi için gerçekleştiği öne sürülüyor. Ankara kulislerinde ABD Hazine Bakan yardımcısı Wally Adeyemo’un Türkiye’yi ikna etmek için teklifle geldiği konuşuluyor. Kulislerde, Bakan Yardımcısı Adeyemo’nun çantasında Halkbank davası ve bazı ekonomik destek programlarının bulunduğu iddia ediliyor.

Bu iddiaların Londra kaynaklı olduğu belirtilerek, bugünkü banka hisselerinin ise ağırlıklı olarak yine İngiltere üzerinden yapıldığı dikkat çekiliyor.

ADEYEMO KİMDİR?

ABD Hazine Bakanlığı’nın internet sitesine göre Adeyemo, ulusal güvenlik, ekonomide adaletsizlik ve ekonominin salgından toparlanma politikaları konularından sorumlu bakan yardımcılığı görevini yürütüyor. Ancak, Bakan Yardımcısı Adeyemo’nun kritik görüşmelerde hep var olduğu ve pazarlık gücü yüksek olduğu belirtiliyor.

BANKALAR UÇTU

Bugün BİST banka endeksi yüzde 5.20 yükselirken yapı Kredi Bankası yüzde 4.95 Garanti Bankası yüzde 4.50, Akbank yüzde 7.47 yükseldi.

Exit mobile version