Gaziantep Belediyesi tarafından ekmek indirim kuponu hakkında açıklama yapıldı

ekmek kuponu

ekmek kuponu

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medyada gündeme gelen bir fotoğrafta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düşük gelirli vatandaşlara yönelik ekmek indirim kuponu dağıtıldığı anlaşılıyordu. Fakat gün içinde büyüyen tartışmalar çerçevesinde bu indirim kuponunun gerçekliğinin yanında hangi marketlerde geçtiği hususu da gündeme geldi.

Konuyla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “200 gram somun ekmeğin 2,5 lira yerine 1,5 liraya alınmasını sağladığı” belirtildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şehirde başlatılan indirimli ekmek kuponu uygulamasındaki amacın ihtiyaç sahiplerinin en temel gıda maddelerinden olan ekmeğe kolay erişimini sağlamak ve fırıncı esnafına destek vermek olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada; “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında başlattığımız ve tüm yıl boyunca sürdürmeyi planladığımız Ekmek İndirim Kuponu uygulaması ile ilgili yanlış kanaatleri önlemek amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Gaziantep Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Somuncular Odası iş birliğiyle hem Gaziantep’te yaşayan ihtiyaç sahiplerinin en temel gıda maddelerinden olan ekmeğe kolay erişimini sağlamak hem de fırıncı esnafa destek vermek amacıyla birkaç gün önce Ekmek İndirim Kuponu uygulaması başlatıldı. Uygulama ile somun ekmek ve pide Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alan vatandaşlar tarafından 2 buçuk TL değil 1 buçuk TL’ye satın alınabilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version