Son Dakika! Amerikan elçisi geri adım attı! Viyana sözleşmesinin 41.maddesine riayet edecek!

Sponsorlu Bağlantılar

Anadolu son dakika haberi olarak ilginç bir not geçti. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği geri adım atarak Viyana Sözleşmesi’nin 41’nci maddesine riayet edeceğini duyurdu.

Gelişmelerle ilgili detay verilmez iken, açıklamanın resmi olarak yapıldıgı öne sürüldü.

41 MADDE NEDİR?

18 Nisan 1961 Tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesine Dair Kanun 41.maddesi şöyle:

MADDE 41:
1. Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına helal gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.
2. Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.
3. Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.

CUMHURBAŞKANI MEMNUN

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version