DENİZBANK’DA RUSLAR ELİNİ CEBİNE ATTI

Bir süredir sermaye arttırımı gündemde olan ancak Ruslar’ın pek yanaşmadığı iddia edilen sermaye arttırım kararı niyahet çıktı.  1.1 milyar liralık arttırımda Ruslar 550 milyon  koyacaklar.
Rusya krizinden sonra büyük spekülasyona neden olan Denizbank sermaye arttırımı Ruslar’ın yaklaşık 550 milyon lira koyması ile gerçekleşiyor. Sermaye arttırımı ile birlikte Denizbank’ın , sermaye yeterlilik rasyosununda ciddi oranda arttırması bekleniyor.
Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, artırılacak 1.1 milyar liranın, 94.5 milyon lirası hisse senedi ihraç primlerinden, 3.9 milyon lirası hisse senedi ihraç primleri enflasyon değerleme farklarından, 189.2 milyon lirası ödenmiş sermayenin enflasyon değerleme farklarından ve 262.4 milyon lirası da iştirak ve bağlı ortaklık hisseleri ile gayrimenkul satış kazançlarından karşılanacak. Sermaye artırımının geriye kalan 550 milyon liralık bölümü de pay sahipleri tarafından nakden taahhüt edilerek, sermaye artışının tescilinden önce ödenecek. 
SORUN RUSLAR MI?
Bankacılık kulislerine göre, Denizbank uzun bir süredir sermaye arttırımı planlıyordu. Ancak Ruslar’ın bu arttırıma pek sıcak bakmadıkları iddia ediliyordu. Denizbank’ın sermaye arttırımı ile ilgili Ruslar’ın en büyük çekincesi Sberbank’a uluslararası alanda uygunan yaptırımlar olduğu da konuşuluyordu. Ancak bankanın kurulduğu günden buyana genel müdürlük görevini üstlenen Hakan Ateş’in  son bir aylık girişimleriyle Ruslar sermaye arttırımı için para koymayı kabul ettiler.
SERMAYESİ GÜÇLENİYOR
Denizbank bankacılık sektöründe sermaye yeterlilik rasyosunun düşmeye başladığı bir dönemde sermaye arttırımına gitmesi  banka açısında büyük bir prestij olarak gösteriliyor. Sermayenin 1.82 milyar liraya çıkmasıyla birlikte banka devler liginde oyuncu olmaya devam edecek.
Bankacılık çevreleri, bu sermaye arttırım kararını Genel Müdür Hakan Ateşin, rakiplerine son çalımı olarak yorumluyorlar.

Exit mobile version