ING Türkiye, 2021 yılının ilk çeyreğine dair konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.
ING Türkiye, 2021 yılının ilk çeyreğine dair konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Sermaye yeterlilik oranı %23.56 olarak gerçekleşen ING Türkiye, bu dönemde 42.1 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 50.2 milyar TL tutarında kredi büyüklüğü ile kaynak sağladı. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Türkiye’nin lider dijital kurumu olmayı hedefliyoruz ve bu hedefin müşterilerimize en kolay ve fark yaratan çözümü en güvenli şekilde sunmakla mümkün olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimizin bankacılığa daha az, hayata daha çok zaman ayırmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Dijitalleşme yolculuğumuzda sağlam adımlar atıyoruz, bu kapsamda geliştirdiğimiz Cebimdeki Danışman ile dijitale insan dokunuşu getirdik” dedi.
Yılın ilk çeyreğini değerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Pandeminin sağlık, sosyal hayat ve ekonomi alanlarında zorlayıcı etkilerinin küresel ölçekte devam ettiği 2021 yılının ilk çeyreğini geride bırakırken, çalışanlarımızı, müşterilerimizi, paydaşlarımızı sağlıklı ve güvenli tutmak için gerekli tüm adımları atmayı sürdürüyoruz. Bu süreçte, ekonomik anlamda müşterilerimize destek oluyor ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. ING olarak, finansal sonuçlarımız kadar dijitalleşme yolculuğumuzda da sağlam adımlar atmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin lider dijital kurumu olmak. Bu hedefin müşterilerimize en kolay ve fark yaratan çözümü en güvenli şekilde sunmakla mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.
Cebimdeki Danışman ile dijitale insan dokunuşu
Dijitalleşmeyi stratejilerinin merkezine aldıklarını belirten Gökgöz, “Müşterilerimizin bankacılığa daha az, hayata daha çok zaman ayırmalarını sağlamayı amaçlıyor, bunu yaparken de onların ihtiyaç duydukları anlarda yanında olmayı taahhüt ediyoruz. Bu stratejimizi de müşterilerimize yeni marka yolumuz “Sen Hayatını Yaşa” ile anlatıyoruz” dedi. Bu dönemde aynı zamanda yeni ürün ve hizmetleri de devreye aldıklarını belirten Gökgöz “Yeni ürün ve hizmetleri tasarlarken müşterilerimizin şubeden yapabildikleri tüm işlemleri dijitalden yapabilir hale gelmesini amaçladık. Bu kapsamda geliştirdiğimiz yeni bir hizmet olan Cebimdeki Danışman ile görüntülü görüşme teknolojisi sayesinde dijitale insan dokunuşu getirdik. Buna ek olarak, bankacılık sektöründe dijitalleşme yolunda çok önemli değişiklikleri beraberinde getireceğine inandığımız uzaktan müşteri edinimi uygulamasını da başlattık” şeklinde konuştu.
Turuncu Ekstra Avantajlı Kredi kampanyası ile nakit ihtiyacı olanlara destek
Lider tasarruf bankası olma hedefini destekleyecek şekilde çalışmalarını sürdüren ING Türkiye, tasarruf odaklı Turuncu Ekstra programında yer alan ihtiyaç kredisi uygulaması ile müşterilerine nakit iade kazanıp ihtiyaç kredisinde daha düşük taksit ödeme imkanı sağlıyor. Pandemi döneminde nakit ihtiyacı olan müşterilerine destek sağlamayı hedefleyen ING, hayata geçirdiği Turuncu Ekstra Avantajlı Kredi kampanyası ile müşterilerine Turuncu Ekstra programı kapsamında nakit iadeyle faydalanabilecekleri özel faiz oranları sundu.
Dijital Öğretmenler projesi ile 1,000 öğretmen daha dijital beceriler edinecek
ING Türkiye’nin dijital dönüşümü destekleme hedefiyle, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle hayata geçirdiği Dijital Öğretmenler projesinin ilk eğitim dönemi 1,000 öğretmen ile tamamlandı. Öğretmenlerin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini ve bu becerileri ilkokul – ortaokul öğrencilerine aktarmalarını hedefleyen projenin yeni eğitim dönemi ise 15 ilden 1,000 öğretmen ile Mart ayında başladı. Dijital Öğretmenler projesi aynı zamanda, uluslararası Global Business Excellence Awards’ta “Üstün Topluluk Girişimi” ve “Üstün Eğitim Hizmeti” ödülleri ile Türkiye’de PSM Awards 2020 Sosyal Sorumluluk kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü.