Hakan Ateş: Merkez Bankası para basmalı!

Sponsorlu Bağlantılar

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ülkelerin merkez bankalarının adeta para saçtığını belirterek,  Türkiye’nin de para basması gerektiğini söyledi. 
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ülkelerin merkez bankalarının adeta para saçtığını belirterek,  Türkiye’nin de para basması gerektiğini söyledi. 
Hakan Ateş, bu akşam saat 20.00’de  Ted Ankara Kolleji’nin instigram üzerinden yaptığı canlı yayına konuk oldu. Hakan Ateş, canlı yayında soruları yanıtladı. 
Hakan Ateş, “Yaşanan krizler bizi nereye götürüyor” sorusuna “Şimdi hayat durdu. Herkesin eve kapandığı ve üretim yapamadığı bir hasar var. Bu hasarı tesbit bile edemiyoruz. Almanya ve İngiltere gibi ülkeler bize yüzde 3 küçülecek. Tabii ki Türkiye’de küçülecek. Bu ne 11 Eylül’e ne de 2008 krizine benzemiyor”dedi.
İMF VE PARA BASMA
Hakan Ateş, Türkiye’nin IMF’ye gidip gitmeyeceği konusundaki soruya, “devletin ileri gelenlerimiz bu yönde tavır alınmayacağı yolunda bir görüş bildirdiler“diyerek fazla bir yorum yapmadı. Yine Türkiye’nin para basması gerek mi sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“Türkiye para basmalı. Belirli bir genişmele ve genişleme zaten yapıyor.”
ÖZEL BANKALAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYUYOR
Denizbank CEO’su Hakan Ateş, son dönemde özel bankalara yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Ateş, “ Biz Denizbank olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Biz ötelemek isteyen herkese olumlu yanıt verdik. Sorgulamadan ötelemeyi yaptık.Turizm ve tarım sektörüne yönelik ciddi desteklerimiz var. Türkiye’nin her tarafındaki şubelerimizle desteğimizi sürdürüyoruz. Ziraat Bankası’nı dışarda bırakırsak Denizbank’ın tarımdaki payı yüzde 40. Yine nefes kredisinde Ziraat ve biz vardık.  Özel banka olarak biz hizmete hazırız.“diye konuştu.

İŞTE O CANLI YAYIN:
 



 
Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version