Dolarda sabah şoku!

Dünya bu sabah küresel kriz haberleriyle uyandı. Dolar yüzde 1.6 değer kazandı.  Küresel piyasalarda büyük panik var.

Küresel borsalar koronavirüs salgınının ekonomide tahribat yaratacağından kaygılanan yatırımcıların hisse senedi gibi riskli piyasalardan çıkarak tahvil piyasasına sığınmasıyla birlikte keskin gerilerken, Türkiye’de de dolar hızla değer kazanıyor. 1 Amerikan doları bu sabah saat 08.itibariyle yüzde 1.60 değer kazanarak 6.183 TL’den işlem gördü. 
atırımcıların birkaç gün önce faizleri olağanüstü bir kararla 50 baz puan indiren ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 18 Mart’ta yapacağı toplantıda 75 baz puan daha indirim yapmak zorunda kalacağını fiyatlarken  ABD’nin 30 yıl vadeli tahvilinin faizi %1’in altına, 10 yıllık tahvilinin faizi ise ilk defa %0.5’in altına indi. Güvenli liman kabul edilen para birimlerinden yen %3’ün üzerinde değer kazanırken, ekonomisi petrol gelirine dayanan Rusya, Meksika gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimleri sırasıyla %6 ve %5 değer yitirdi.
DOLAR YÜKSELİYOR
Gelişmekte olan para birimleri karsında Türk Lirası’da değer kaybediyor. Sabah saatlerinde TL’ye satış sürüyor. 1 Amerikan doları dış gelişmelerden ötürü 6.183 seviyesinden yani yüzde 1.60 değerli işlem görüyor.

Exit mobile version