Ünlü analistten kur krizi uyarısı

Sponsorlu Bağlantılar

Uluslararası Finans Enstitüsü Genel Müdürü Robin Brooks , Türkiye’yi 2018’de kur krizine götüren ekonomi politikalarının 2019’da da tekrarladığını öne sürerek uyardı:
Uluslararası Finans Enstitüsü Genel Müdürü Robin Brooks , Türkiye’yi 2018 yılındaki kur krizi gibi yeni bir krize karşı uyardı. Robin Brooks, buna gerekçe olarak, 2018 yılında uyguladığı politikanın 2019 yılında da tekrarlanmaya başlamasını gösterdi..
Robin Brooks, twitter hesabından yaptığı bir analizde, “2018 Türk lirasında satışa yol açan büyüme modeli, kredi ile tüketilen tüketim (mavi) üzerine inşa edilmiştir. 2019’un sonucu, tekrar kredi ile körüklenen tek büyüme faktörü olan bu büyüme modeline geri dönmemiz. Ne yazık ki, yatırım belirtisi yok (kırmızı)” dedi.

ROBIN BROOKS KİM?
Robin Brooks IIF’nin maroekonomik analizini yönetmekte ve IIF’nin üst düzey yönetim ekibinin bir üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Öncesinde ise, Robin Brooks, New York’ta bulunan Goldman Sachs’te Baş FX Stratejisti olarak göre almış, şirketin yabancı kur tahminlerini yönetip uluslararası makro araştırmalar yayınlamıştır. Brooks, Goldman’e katılmadan önce Brevan Howard’da FX Stratejisti olarak görev yapmıştır. Özel sektöre katılmadan önce ise, Uluslararası Para Fonu’nda sekiz yıl boyunca ekonomist olarak görev almış, IMF’nin FX adil değer modelleri üzerinde çalışmış, akademik araştırmalar yayınlamış ve IMF programının uygulandığı ülkelerdeki görevlendirmelere katılmıştır. Brooks, 1998 yılında Yale Üniversitesi’nde Ekonomi Doktorası yapmıştır. 1993 yılında ise Londra Ekonomi Okulu, Para Ekonomileri bölümünden mezun olmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version