Flash Haber: Bankalardan ek taksite sınırlama

Sponsorlu Bağlantılar

Merkez Bankası’nın banka pos cihazlarından alınan komisyonu sınırlaması, bankaların kredi kartlarına uyguladığı artı taksit uygulamasını kaldırmalarına neden oldu. 
Bankalar kredi kartı ile alışverişte kullanılan ve işletmelerden kesilen pos komisyonunun 1.60 ile sınırlanması nedeniyle yeni tedbirler almaya başladı.
Kredi kartında pazar payı en yüksek iki banka, kredi kart karlılığı düştüğü gerekçesiyle kullanıcılarına sundukları ARTI TAKSİT uygulamasından vazgeçtiler. Bankalar daha önce mevcut taksitli alışverişe 3 ile 6 ay arasında esktradan masrafsız taksit uyguluyorlardı. 
Bir üst düzey banka yetkilisi Paramedya.com.tr‘ye yaptığı açıklamada, pos cihazlarındaki işlemlerden dolayı daha önce bankaların komisyonlarının sınırlanmasından dolayı karlılıkta ciddi bir düşüş yaşandığını bu nedenle bazı kampanyalara sınırlama getirdiklerini ifade etti. Söz konusu yetkili, “Daha önce müşterilerin kredi kart işlemlerinden dolayı işletmelerden vadeye göre, yüzde 2’nin üzerinde bir komisyon alınıyordu. Bununla da çok rahat bazı avantajları kart müşterilerine sunuyorduk. Merkez Bankası’nın sınırlaması ile kart gelirinde ciddi bir düşüş oldu.”diye konuştu.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version