Türkiye’de paypal ile başlayan ve ininal kart ile büyüyen ön demeli kart piyasasına Akbank’tan sonra İş Bankası’da girdi. Hedef her ne kadar gençler gibi gösterilse de asıl hedefin KKB’si bozuk müşteriler olduğu öne sürülüyor.
Türkiye’de ön ödemeli kredi kart uygulamasına ilk olarak Paypal başladı. Ancak Paypal’ın Türkiye’den çekilmesi ile birlikte pazar payını büyük çapta İninal kart aldı. Buradaki pazarın büyümesi başka markalarında girmesine neden oldu.
Son olarak Akbank’ın Tosla’sı tanıtılırken, bugün de İş Bankası ön ödemeli kartı MaxiPara Kartı dijitale taşıdı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, amaç çocuk ve gençleri finansal okuryazarlıkla tanıştırmak.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen bu konuda şunları söylüyor:
““Bankamızın dijitalleşme stratejisine uygun olarak attığımız adımların en yenisi, ön ödemeli kart alanında oldu. Maximum Mobil ile İş Bankası müşterisi olsun olmasın herkes, ön ödemeli kart ürünümüz MaxiPara Kart başvurusunda bulunabiliyor ve kart sahipleri başvuru anında üretilen dijital kartlarını anında kullanmaya başlayabiliyor. Bu kart sayesinde, fatura ödemeden alışverişe kadar temel günlük işlemlerini mekân ve zamandan bağımsız olarak mobilden kendi kontrolünde yapabiliyor. Dijital MaxiPara Kart, 18 yaşından küçük 12 yaşından büyük çocuklarımızın da sahip olabileceği bir ürün. Aileler çocuklarına nakit olarak verdikleri harçlıkları MaxiPara Kart’a yükleyerek bu kartı çocuklarına verebiliyor, bu kart ile yapılacak harcamaları sektörel bazda kısıtlayabiliyor, kullanım için günün belirli saat aralıklarını seçebiliyor.”
HEDEF GENÇLER Mİ YOKSA KKB’Sİ BOZUK VATANDAŞ MI?
Öte yandan bankalar ve diğer finansal kuruluşlar ön ödemeli kredi kartını her ne kadar gençler ve çocukları hedef kitle olarak gösterse de asıl KKB’si (Kredi Kayıt Bürosu Kredi Notu)bozuk vatandaşlar olduğu öne sürülüyor.
Kriz nedeniyle milyonlarca insanın geç ödeme ve yasal takibe girmesinden dolayı kredi kartı alamıyor.
AYLIK KART AİDATI
Ön ödemeli kartlarda aidat yıllık değil de aylık alınıyor. Kart sahibi karta para yükleme yaptığı an 2 lira ile 4 lira arasında bir ücret otomotikman kesiliyor. Bankalar böylece yıllardır tartışılan ve bir çoğunu tepki yüzünden iade etmek zorunda kaldığı kart ücretini rahatlıkla ve sorunsuzca tahsil etmiş oluyor.
DİĞER BANKALARDAN DA GELİYOR
Öte yandan ön ödemeli kredi kartı pazarına 4 büyük bankanın da önümüzdeki günlerde kendi markalarıyla girecekleri belirtiliyor. Bu yıl sonuna kadar ön ödemeli kredi kart pazarındaki sayının 10’un üzerine çıkması bekleniyor.
CarrefourSA Bayilik Buluşmaları Antalya ile Devam Ediyor
Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki, Türkiye perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA 70 ilde 1200 mağazası ve bayileri dahil olmak...