Krizi bahane eden QNB Finansbank 38, Akbank 19, Garanti Bankası 15 şube kapattı. Şube açan tek özel banka Denizbank oldu. Diğer özel bankaların aksine 21 şube açtı.İşte son durum:
Hükümetin koruyup kolladığı sektör olan bankalar, gemiyi ilk terk eden oldu. Krizin konuşulmaya başlanması ile bankalar adeta şube kapatma yarışına girdi. Her fırsatta dost ülke sermayesi olarak ifade edilen QNB Finansbank 38 şubeyi kapattı.Bu bankayı 19 şube ile Sabancı Ailesi’nin Akbank’ı yaptı. Son günlerde teftiş kökenli çok sayıda müdürü işten çıkartması ile adını duyuran Akbank bir yıl önce 801 olan şube sayısını 782’ye düşürdü.
İNG BOŞ DURMADI
Şube kapatan bir başka yabancı sermayeli banka ise İng Bank oldu. Son günlerde “müdürsüz bankacılık”uygulaması ile dikkatleri çeken İng Bank 12 şube kapattı. İng 261 olan şube sayısını 30 Eylül 2018 itibariyle 249’a düşürdü. İng Bank’ın yılbaşına kadar en az 10 şube daha kapatması bekleniyor.
KÜÇÜLEN DEV
Küçülen bankalar arasında Türkiye’nin en büyük bankalarından Garanti Bankası da var. Garanti Bankası 15 şube kapatırken 945 olan şube sayısını 930’a düşürdü. Garanti Bankası’nın yılbaşından sonra bir çok şubesini daha kapatması bekleniyor.
TÜRKİYE’YE İNANAN BANKALAR
Türkiye’ye inanıp kriz ortamında dahi yatırım yapan tek özel banka ise Denizbank. Türkiye’nin 5.büyük özel bankası olan Denizbank diğer bankaların aksine 21 yeni şube açarak şube sayısını 718’e yükseltti. Denizbank’ın özellikle krizden en çok etkilenen Doğu bölgelerinde şube açması büyük takdir topladı.
HALK VE VAKIF
Şube kapatan özel bankaların aksine şube açan iki kamu bankası Vakıf ve Halk.Vakıfbank 23 yeni şube açarken Halk Bankası 18 yeni şube açtı.
İ