Kredi çekmeye gelen müşteriye ne kadar ihtiyacınız var diye sorulduğunda müşteriniz’’ ne kadar verebiliyorsan’’ derse ne yaparsınız? Tabii ki her şeyi satarsınız.
Finansal okuryazarlık nedir?
Basit tanımlama ile finansal okuryazarlık, gündelik hayatta bireyin karşılaştığı temel finansal durumlara karşı sorunları çözebilme ve bilinçli bir şekilde finansal kararlar almasını sağlayan yeterlilik ve kabiliyet olarak açıklanabilir.
Peki veznedar şimdi size soruyor?
Şubelerinizde masanızdan müşterilerinize baktığınızda ve bu kavramı uzun uzun düşündüğünüzde müşterilerinizin okuryazarlıklarını yüzdeleyebilir misiniz?
Müşterilerininiz kaçı bağladığı mevduatın oranını biliyor?
Kaçı çektiği kredinin faizini soruyor ?
Kaçı dosya masrafını ,kesilen sigorta primini soruyor, kaçı yaptırdığı sigortanın neleri kapsadığını biliyor? Kaçı hesabından alınan farklı isimlerde kesintilerinden bir haber?
Veznedar mı okuryazarlığı nasıl görüyor?
Kredi çekmeye gelen müşteriye ne kadar ihtiyacınız var diye sorulduğunda müşteriniz’’ ne kadar verebiliyorsan’’ diye bir cevapla sorunu cevaplıyorsa, aylık taksit ödemesini hesaplamıyorsa, ödeme planındaki faizine bile bakmıyorsa , hesabından kesilen sigortasını dosya masrafı hiç umrunda bile değilse sizce Veznedarın kafasında belirlediği okuryazarlık oranı nedir?
Bilinç ilk önce müşteride başlar, bu kadar finansal okuryazarlık konusunda cahil bir ülkenin bankacılığı da ancak seyyar satıcıların gel abla diye bağırdığı bir pazaryerine benzer.
Müşterilerin bilinci değişmediği sürece müşteriler bu ülkede sadece komisyon ve faiz olarak görülür..
HADİ İŞİNİZE BAKIN , ÇOK İŞİM VAR
YARIN 10 ADET SİGORTA YAPICAM,
İSTER MÜŞTERİNİN İHTİYACI OLSUN İSTER OLMASIN…İSTER ÖLÜMÜ KAPSASIN ,İSTER YANGINI….BANANE ….
İSTER KOMİSYON DERİM İSTER SİGORTA….
GEL ABLA GEL…..