KREDİ VURGUNUNDA İLGİNÇ AYRINTI

Son dönemde banka şubelerinin başının belası olan sahte emekli  kredisinde kafa karıştıran sorular var. İşte polisin dikkatini çeken ayrıntı:
Sahte ve çalıntı kimliklerle alınan kredilerle ilgili panik sürüyor. İstanbul’da son bir ay içerisinde çok sayıda banka şubesini dolandıran çetenin, bazı kişilere ait bilgilere sahip olması polisin bile kafasını karıştırdı.  Özellikle Kredi Kayıt Bürosu bilgilerini neredeyse ezbere bilen çete üyelerinin, KKB bilgilerine ulaşa birilerinden destek aldığı öne sürülüyor.
Alınan bilgiye göre, başkalarına ait kimlik bilgileriyle alınan kredilerle ilgili gerek banka iç kontrol ve teftişi gerekse polis incelemelerini sürdürüyor. Krediyi kullandıran personellerin savunmasını alan özel bir bankanın teftişi, dolandırıcıların kimlik bilgilerini kullandıkları şahısla ilgili Kredi Kayıt Bürosu bilgilerine sahip olduğunu belirledi.  Gerek adres bilgilerinin gerekse iletişim bilgilerine sahip bu kişilerin bu bilgileri nereden almış oldukları ise tesbit edilemedi.
KKB BİLGİLERİ SORGULANACAK
Polisin de dikkatini çeken bu sorunu  Kredi Kayıt Bürosu verilerinin çözmesi bekleniyor. KKB ekranından yapılan sorguların kayıt altında olması nedeniyle son bir veya iki ay içerisinde kimlik bilgileri kullanılan kişilerin sorgularının kimler tarafından yapıldığı tesbit edilebilecek.
Kredi Kayıt Bürosu detaylı ekranına şu an için sadece banka şubeleri ulaşabiliyor.
İLGİLİ HABER: BANKALARI ÇARPAN ÇARPANA…

Exit mobile version