BANKACILAR ÇOK MU KAZANIYOR?

Bir banka genel müdürünün sektörde maaşlarının yüksek olduğunu iddia etmesi yeni bir tartışma başlattı. Bankacılar Türkiye’de ve avrupa’da ne kadar maaş  alıyor?
Yılın son işlem gününde bankacılık sektörü çalışanlarının maaşını tartışıyor. Son yıllarda hedef baskısı ve mobbingle adeta bunalan bankacıların her şeye rağmen yüksek maaş aldığı iddiaları beraberinde tartışmaları da gündeme getirdi. Bir banka genel müdürünün son günlerde sık sık gündeme getirilen Hedef baskısı”iddialarına, “Baskı büyük olabilir ama karşılığında maaşlarda yüksek. Hiç bir sektörde böyle bir maaş yok”demesi tepki çekti.
Türkiye’de bankacıların maaşları gerçekten yüksek mi?
Bankacılık sektöründe  en düşük maaş bin liradan yani asgari ücretin biraz üzerinden başlıyor ve normal bir bankacının ortalama maaşı 4 bin liraya yaklaşıyor. Bazı bankalarda bu maaş biraz daha düşük olurken, performansa dayalı  çalışan bankalarda ise rakam yükseliyor.
– Stajyer Maaşı:803 TL
– Şubeye Yeni Giren Maaşı:1000 – 1500 TL
– Gişe Yetkilisi Memuru Maaşı:1000 – 1500 TL
– Müşteri Hizmetleri Uzmanı Maaşı:2000 – 3000 TL
– Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Maaşı:4000 – 4500 TL
– Şube Müdürü Maaşı:7000 – 14000 TL

– Müfettiş Maaşı:2500 – 4000 TL
GENEL MÜDÜR MAAŞI
Türkiye’de bankacılık sektöründe pastadan aslan payı alanlar üst yönetim.  Genel Müdür ve Yardımcılarının maaşları bankadan bankaya değişiyor ve büyük farklılıklar gösterebiliyor.
Kamu bankalarında genel müdür maaşları 50 bin liranın altında kalırken, özel bankalarda bu rakam 400 bin liraya kadar çıkıyor. Yine özel bankaların genel müdür yardımcısı maaşları 20 bin lira civarında bir ortalama rakamda dönüyor. Bu rakamlar resmen açıklanmasa da piyasa tarafından sık sık telafuz edilen rakamlar olarak biliniyor.
DÜNYADA BANKACI MAAŞI
Bankacılık sektörü  neredeyse bütün dünyada yüksekliği ile dikkat çekiyor. Avrupa ve Amerika banacıya yüksek maaş ödeyen ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa’da en fazla maaşı İngiltere’deki bankacılar ortalama  4 bin dolar civarında. Almanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde ise bankacılar ortalama 2 bin 500 euro civarı bir maaş alıyor. 

DİKKAT!
Bankacılık sektörü ile ilgili en son gelişmeleri anında öğrenmek için APPLE ve ANDROİD uygulamalarımızı ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.


 

Exit mobile version