BANKADAN ÇALIŞANINA AHLAKSIZ TEKLİF!

Yaklaşık 500 personelini  düşük performans nedeniyle yakın izlemeye alan banka, bu kişilerin kendi rızaları ile istifa etmeleri ve dava açmamalarını tahhüt etmeleri halinde işsizlik parasını da vermeyi teklif etti. Bankanın insan kaynakları bunu kabul etmeyen personeli kötü referans ile tehdit ediyor.
Haksız yere işten çıkarttıkları personellerin açtığı davalar ve tazminatlardan bunalan bankalar, personele adeta ahlaksız bir teklif sunarak  kendi rızaları ile istifa etmelerini sağlamaya çalışıyor. Uyguladığı acımasız performans değerlendirme sistemi ile bilinen bu yabancı sermayeli bankanın ekim ayı itibariyle yaklaşık 500 personelini yakın izlemeye aldığı  ve bunların işten çıkartılması için hazırlık yaptığı biliniyordu.
Bu banka, pazartesi gününden itibaren insan kaynakları aracılığı ile işten çıkartmak istediği personele bir teklif sundu.
Bu teklife göre, personel kendi rızası ile işten çıkarsa tazminatının yanı sıra birde 1 yıllık işsizlik maaşını banka ödeyecek. Aksi takdirde  kendilerinin çıkartması halinde hiç bir bankada çalışamamasına neden olacak kötü referans verilecek.
Bu teklif karşısında şok olan bankacılar adeta çaresizlik içindeler. 
DAVALARDAN BUNALDI
Söz konusu bankanın bu yola başvurmasının iki nedeni olduğu belirtiliyor. Birinci neden olarak geçen yılda yaptığı personel çıkartmalardan dolayı hakkında yüzlerce dava açıldı ve büyük bir bölümü mahkemeyi kazandı. Bu davalarla iyice imajı bozulan banka yeni davaların  ve tazminatın da önüne geçmek için işsizlik maaşını da vermeyi kabul ediyor. Bilindiği gibi kendi rızası ile istifa eden bankacılar İşsizlik Fonu’ndan maaş alamıyorlar.

KONU İLE İLGİLİ BİR BAŞKA HABER:


 
Exit mobile version