GARANTİ’YE SENDİKA GELİYOR MU?

Garanti Bankası’nda BBVA artık resmen yeni patron. Binlerce Garanti  çalışanı yeni yönetimin kendilerine sendikal hak verilip verilmeyeceğini merak ediyor.  İşte o soruya bakın BBVA’nin Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez ne yanıt verdi.
Garanti Bankası’nın  yeni sahibi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) dünyanın çeşitli ülkelerinde bankacılık faaliyeti gösteriyor ve tüm  çalışanlarına sendikal hakkı uyguluyor. Nitekim BBVA’nın İspanya ve Portekiz’deki yetkili sendikası CCOO, bankanın yönetimine bir mektup yazarak Garanti Bankası çalışanlarına da bu hakkın verilmesini istemişti.
Günlerdir Garanti Bankası çalışanları tarafından heyecanla beklenen sendikal hak konusu hisse devri için Türkiye’de bulunan BBVA‘nin Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez‘e soruldu.
Milliyet Gazetesi muhabiri Kadife Şahin’in, BVA’nin dünyada uyguladığı sendikal hakları Türkiye’de uygulayıp uygulamayacağına yönelik sorusunu yanıtlamayarak bankanın yeni Genel Müdürü Fuat Erbil’in yanıtlaması gerektiğini söyledi. Erbil ise göreve yeni geldiğini belirterek, soruya yanıt vermeme hakkını kullandı.

TÜRK BANKACISI İNSAN DEĞİL Mİ?
BBVA’nın bütün dünyada saygı gösterip uyguladığı sendikal haklar konusunda İstanbul’da net bir tavır sergilememesi bankacıların da tepkisine neden oldu. Yetkili sendika CCOO‘nun ısrarına sesiz kalıp topu yeni genel müdüre atan BBVA’nin Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez’e tepkiler büyüyor. Dünyanın diger ülkelerindeki iştiraklerine tanınan bir hakkın kendilerine verilmemesine tepki gösteren Garanti çalışanları, “BBVA’nın demokrasi anlayışı ülkelere göre değişiyor mu“dediler. Bir sendika yetkilisi ise BBVA’yı net tavır takınmaya davet ederek, “Türkiye’yi muz cumhuriyeti, çalışanlarını da köle olarak mı görüyorlar”diye tepki gösterdi.

KONU İLE İLGİLİ BİR BAŞKA HABER:
 






 
Exit mobile version