3.HAVALİMANI’NDA DENİZBANK BİLMECESİ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Havalimanı ihalesini kazanan konsorsiyum şirketlerinin 500 milyon avroluk krediyi Denizbank’tan alamadığı ortaya çıktı. Denizbank, görüşmelerin halen devam ettiğini açıkladı.
Denizbank’ın 3.havalimanı Limak, Kolin, Kalyon, Mapa ve Cengiz İnşaat’tan oluşan konsorsiyum şirketlerinin oluşturduğu İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’ye verdiği açıklanan 500 milyon euroluk kredinin halen kesinleşmediği ve görüşmelerin sürdürüldüğü belirtildi.

Denizbank’ın küçük hissedarı Jilber Topuz tarafından Eelktronik Genel kurul Sistemi üzerinden gönderilen sorular, 3 havalimanı için kredinin halen ortada olmadığını ortaya çıkarttı. Jilber Topuz’un sorusuna yanıt veren denizbank Yönetim kurulu Başkan Vekili ve Toplantı Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, “St.Petersbur’da  gerçekleşen Uluslararası Ekonomik Forum çerçevesinde İstanbul’da yapılacak üçüncü havaalanı projesinin finansmanına yönelik olarak Sberbank ve ilgili taraflar arasında mutabakat zaptı (Memorandum of Undertaking) imzalanmıştır. Bu kapsamda görüşmeler devam etmektedir. Kredilendirmeye ilişkin detaylar henüz belli değildir”dedi.
SERMAYE ARTTIRIMI  KREDİ İÇİN Mİ
Öte yandan Denizbank’ın  sermaye arttırımının bu kredi için yapıldığı da öne sürüldü. 


 

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version