KAP haberleriyle rekor yükselen hisse 7 aydır düşüyor

Yerli ve milli araba KAP haberleriye rekor yükselen Reeder Teknoloji hisseleri tam 7 aydır sürekli düşüyor.

Reeder hisseleri 7 aydır düşüyor

Sadece İstanbul Borsası’nda olur denilen zarar İstanbul Borsası’nda oldu.  Yerli ve milli araba üreteceğiz diye KAP haberi yollayan ve hemen arkasından rekor yükselş kaydeden Reeder teknoloji hisseleri tam 7 aydır soluksuz düşerek yatırımcısını adeta batırdı.

Tam bir yıl önce halka açılan Rerder Teknoloji şirketinin yatırımcıları şimdi sosyal medyada isyan ediyor. 26 Aralık’ta 19.200 TL’den işlem gören hisse, 4 Mart 2024 tarihinde rekor fiyata ulaştı. Hissenin bu yükselişinde 2 önemli KAP haberi etkili oldu.

İLK HABER ARAÇ OLDU

Reeder Teknoloji’de ilk KAP haberin 2 şubat 2024 tarihinde geldi. Şirket yüzde 80’i yerli araç üreteceğini açıkladı. O dönem piyasada TOGG rüzgarı eserken yatırımcılar sadece açıklamada ‘araç’ olarak tanımlanan ürünü otomobil olarak algıladı.

Oysa söz konusu detay daha sonra ortaya çıktı ve bu aracın “A sınıf Micro araç” olduğu yani bir nevi scooter olduğu ortaya çıktı.

Elektrikli araçlar konusunda Türkiye’nin en önemli akademisyenlerinden Doç.Dr. Burak Özdoğan, Reeder otomobillerinin ithal montaj agırlıklı olabileceğini dikkat çekmişti.

Reeder CEO’su elektrikli otolarının ilk fotoğrafını paylaştı.

COİN PROJE HABERİ

Reeder hisselerini yükselten bir başka haber ise Reecoin projesi haberi oldu. Bu haberin şirket bilançosuna nasıl bir katkı yaptığı henüz bilinmiyor ama hisse senedinin yükselmesinde etkili oldu.  Reeder internet sitesinde söz konusu kripto paranın SPK tarafından ortak çalışma ile çıkartıldığını öne sürmüştü. Ancak şirket haberin Paramedya’da yayınlanmasıyla birlikte hata yapıldığını öne sürmüştü. SPK’nın bu iddiaya karşı o dönem sesiz kalması da yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

VE DÜŞÜŞ ZAMANI!

4 Mart 2024 tarihinde 79.50 TL ile tarihi zirve görürken, bu tarihten itibaren hisseye gelen garip satışlarla düşmeye başladı. Senet tam 7 ay soluksuz düşerek 26.100 TL’ye kadar geriledi. Reeder’in KAP haberleri ile o tarihlerde kazanma beklentisi ile hisse alanlar srekli olarak zarar etti.

Yatırımcılar, KAP haberleri döneminde alım ve satım yapan kurumlardaki işlemlerin SPK tarafından incelenmesini istiyorlar.

Exit mobile version