İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor

İş GYO, bir zamanlar Tatilya’nın olduğu, bugün 220 milyon euroya inşa edilen Marmara Park AVM’nin bulunduğu arsayı satma kararı aldı.

Marmara Park AVM

Marmara Park AVM

Sponsorlu Bağlantılar

İş GYO, KAP’a bir açıklama yaparak Esenyurt’ta üzerinde Marmara Park Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu arsayı satacağını duyurdu. İş GYO, ön alım hakkı çerçevesinde 2.711.908.000 TL + KDV satış bedeliyle önce İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.’ye teklif sunacak. Aynı arsanın bitişiğindeki iki parsel de 15.365.000 TL + KDV bedelle önce aynı şirkete teklif edilecek.

Açıklamaya bakıldığında normal bir arsa satışı gibi görünüyor ama durum biraz karışık. Arsa İş GYO’nun, üstündeki alışveriş merkezi İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.’nin. Arsanın üst kullanım hakkına sahip olan İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.’nin İş GYO ile yaptığı 70 yılın üzerinde bir kira sözleşmesi var. Şirket, bu sözleşme çerçevesinde İş GYO’ya kira ödüyor.

İŞTE O KAP AÇIKLAMASI

Bu arada İş GYO’nun KAP’a yaptığı açıklamanın tam metni de şöyle:

“Yönetim Kurulumuzun 23/09/2024 tarihli kararı çerçevesinde mülkiyeti Şirketimize ait olan İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 21 Ada, 110 parsel (üzerinde Marmarapark Alışveriş Merkezi bulunmaktadır) ile bitişiğindeki 102 ve 103 no.lu parsellerin satışına yönelik yapılan satış görüşmeleri sonucunda parsellerin tamamı için Şirketimize satın alma teklifi gelmiştir. Söz konusu satın alma teklifi çerçevesinde teklif sahibine parsellerin satışı yapılmadan önce; 110 no.lu parsele ilişkin İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.’nin sahip olduğu ön alım hakkı çerçevesinde ilgili parselin 2.711.908.000 TL + KDV satış bedeli ile öncelikli olarak İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetimi A.Ş.’ye satışına ilişkin teklif sunulmasına ve söz konusu 110 no.lu parselin satış teklifi kapsamında; ilgili parsele bitişik konumda olan 102 ve 103 no.lu parsellerin toplam 15.365.000 TL + KDV bedel ile adı geçen şirkete satışına ilişkin teklif sunulmasına ve teklifin kabulü halinde 110 nolu parsel ile birlikte 102 ve 103 nolu parsellerin İstanbul 1 Gayrimenkul Yönetim A.Ş.’ne satılmasına karar verilmiştir.”

 

patronlardunyasi/Necla DALAN

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version