Banka çalışanların mobbing isyanı!

Karı düşen bankalar personel üzerindeki psikolojik tacizi artırdı. Bankacıların yüzde 88'i işyerinde mobbingin her sene daha da arttığını söylüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Karı düşen bankalar çareyi personele veerdiği hedefleri yükseltmekte buldu. Piyasa koşulları nedeniyle gerçekleşmesi imkansız hedefler için, banka yönetimlerinin şube çalışanlarına mobbing yani psikolojik taciz uyguladığı belirtiliyor.

Paramedya İnstagram hesabı üzerinden yapılan ve binlerce bankacının katıldığı anket sonucuna göre, sektörde nobbin azalmıyor tam tersi her geeçen yıl daha da artıyor.

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ankette bankacılara “ Bankanızda hissettiğiniz MOBBİNG Son yıllarda Düşüyor mu? Artıyor mu? sorusu soruldu.

Katılımcıların sadece yüzde 5’i eski yıllara göre düştü derken, yüzde 4’lük bir kesim ise baskıları mobbing olarak algılamadığını beyan etti.

Bankasında hiç mobbing olmadığını ifade edenlerin oranı ise sadece yzüde 3 oldu.

HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Ankette yüzde 88 gibi oldukça yüksek bir oranda mobbingin her geçen yıl daha da arttığı ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 88’i mobbingin arttığını ifade etti.

SORUNU KİM ÇÖZER?

Yine anketin bir başka sorusu ise “Bankacılıkta Mobbing ile Mücadelede En Büyük sorumluluk kimde ve kim çözer”oldu.

Katılımcıların yüzde 35’i bu konuda çarenin kamu otoritesi yani Çalışma Bakanlığı olduğunu ifade etti. Yüzde 32’lik bir kesim ise banka üst yönetim ve insan kaynakları departmanının çözeceği görüşünü açıkladı.

MOBBİNG NEDİR?

Mobbingin kelime anlamı; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermektir. Türk Dil Kurumu, kavramın karşılığı olarak “Bezdiri” kelimesini belirlemiş ve “İş yerlerinde, okullarda vb. topluluklar içinde belirli bir kişiyi hedef alıp, çalışmalarını sistemli bir biçimde engelleyip huzursuz olmasına yol açarak yıldırma, dışlama, gözden düşürme” olarak tanımlamıştır. Ancak halihazırda daha çok “mobbing” kelimesinin kullanıldığı gözlemlenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “İş yerinde Psikolojik Taciz Bilgilendirme Rehberi”nde ise mobbing ile birlikte “İş yerinde Psikolojik Taciz” kavramı kullanılmaktadır. Mobbing kavramı ilk olarak 1984 yılında Dr. Heinz Leymann tarafından “İş Hayatında Güvenlik ve Sağlık” konulu raporda ortaya atılmış ve böylece bilimsellik kazanmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version