Skandal Halka arzda zarar büyüyor!

Ak Yatırım tarafından 10 Mayıs tarihinde 30,50 TL'den halka arzı yapılan Koton Mağazacılık hisse fiyatı günlerdir soluksuz düşüyor.

Koton

Sponsorlu Bağlantılar

Borsada son yılların En Başarısız Halka Arzı olarak yorumlanan Koton Mağazacılık hisse senedi düşmeye devam ediyor. Ak Yatırım tarafından 10 Mayıs’ta 30.50 liradan halka arz edilen senet haftayı 20 TL’den kapattı.

Borsada yatırımcıların halka arzdan soğumasına neden olarak gösterilen şirketlerden bir de Koton Mağazacılık.  Ak Yatırım gibi borsanın en güçlü aracı kurumu tarafından gerçekleştirilen halka arzın büyüklüğü 4.1 milyar lira olmuştu. Ancak hisse borsada işlem görmeye başladığı günden sonra sürekli düşerek 20 liranın bile altına geriledi.

PATRON PARASINI ALDI GİTTİ

Öte yandan Koton halka arzında zarar eden yatırımcıların şirkete ve aracılık hizmeti veren Ak Yatırım’a tepkileri büyüyor. Yatırımcılar, şirket patronu Yılmaz ailesinin hisselerine sahip çıkmadığından yakınıyorlar.

NEDEN DÜŞTÜ

Koton halka arzı daha ilk günlerde tartışma konusu olmuştu. Şirketin halka arzdan çok az bir gelir elde edeeceği analistler tarafından dikkat çekmişti. Halka arzda satılan hisselerin 25%’i şirketin kasasına, 69%’u yabancı ortağa, 6%’sı Yılmaz çiftinin kasasına girdi.

Koton Gong töreni

 

 

 

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version