Yapı Kredi Step’in üye sayısı 1 milyonu aştı!

Sponsorlu Bağlantılar

Yapı Kredi’nin, sürdürülebilirlik kültürünü aşılamak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için hataya geçirdiği Yapı Kredi Sürdürülebilir Tercih Programı’nın (STEP) üye sayısı 1 milyonu aştı. Her adımda toplumsal faydayı ön planda tutan Banka, “Bir tercih çok şey değiştirir” diyerek hayata geçirdiği Step ile kullanıcıların sürdürülebilirlik dönüşümlerine eşlik ediyor.

80 yıllık tarihinde, sadece kendi faaliyet alanı olan finansta değil; her alanda toplumun gelişimine destek olmak için çalışan Yapı Kredi, Step ile ülkemizdeki sürdürülebilirlik bilincinin oluşturulmasını ve bu alanda güçlü, sağlam temelli bir ekosistem yaratılmasını destekliyor. Yapı Kredi Mobil üzerinden, ücretsiz bir şekilde Step’e üye olan Yapı Kredi müşterileri, yaptıkları sürdürülebilir tercihlerle puan kazanabiliyor ve bu puanları Step’e dahil olan STK’ların projelerine bağışlayabiliyor. Böylece, sürdürülebilir dönüşüm yolunda atılan küçük ama etkili adımlar büyüyerek, toplumsal faydaya dönüşüyor.

Step sayesinde 10 binden fazla ağaç kurtarıldı

Yapı Kredi Step ile küçük tercihlerin büyük farklar yarattığını ifade eden Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, şöyle konuştu: “Sürdürülebilir bir dönüşüm için bireysel çabanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Step ile sürdürülebilirlik yolculuklarına nasıl başlayacaklarını bilmeyen büyük bir kitleye rehberlik etmek için geçtiğimiz yıl yola çıkmıştık. Bankamızın 80 yılını kutladığımız bu yıl ise sürdürülebilirlik vizyonumuzu yansıtan Step ile 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştık.

Step ile bireyleri sürdürülebilir tercihlere yönlendirirken, aynı zamanda iletişim kanallarımızı aktif bir şekilde kullanarak bu konuda toplumsal farkındalığı da pekiştiriyoruz. Bu kapsamda Yapı Kredi olarak, Step üyelerimizi yalnızca bilgilendirmiyoruz, aynı zamanda onların tercihleriyle büyük bir dönüşümün parçası olmalarına katkıda bulunuyoruz. Step üyeleri dijital ekstreye geçerek, alışverişlerinde dijital slip alarak, ATM’lerde e-bilgi fişi kullanarak 118 milyondan fazla kâğıt tasarrufu sağladı ve 10 binden fazla ağacı kurtardı. Bununla birlikte kullanıcılarımız Step markalarından alışveriş yaparak, toplu taşıma kullanarak, sürdürülebilir temalı finansal ürünler tercih ederek kazandıkları Step puanlar ile ayrıca STK’ların sürdürülebilirlik odaklı projelerine düzenli kaynak sağladı.”

1 milyonu aşkın üye ile ülkemizdeki sürdürülebilirlik kültürünü ileri taşıyoruz

Yapı Kredi Step ile sürdürülebilirlik alanında dönüşüme nereden başlayacağını bilmeyen müşterilere rehberlik ettiklerini ifade eden Arda Öztaşkın, şunları söyledi: “Kültürel olarak sahip olduğumuz sürdürülebilirliğe yönelik değerleri eyleme dökecek motivasyonu sağlamak konusunda sorumluluk alıyoruz. Bu doğrultuda Step, Yapı Kredi Mobil’deki yerini aldıktan sonra aslında kullanıcılarımızın da bu dönüşümün bir parçası olmaya ne kadar istekli olduklarını da fark ettik. Dönüşüm ile ilgili soru işaretleri olan kullanıcılarımıza, Yapı Kredi Step ile sürdürülebilirlik yolculuklarına ışık tutuyoruz. Böylece her bir kullanıcıyı, sürdürülebilirlik ekosistemimizde yer alan aktif paydaşlara dönüştürüyoruz. Geldiğimiz noktada 1 milyonu aşkın Step üyelerimiz sayesinde geleceğe de umutla bakıyoruz. Yapı Kredi olarak, 80 yıldır olduğu gibi gelecek yıllarda da dünyamız, ülkemiz ve gelecek nesiller için sorumluluk almayı sürdüreceğiz.”

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version