Oba Makarna yanan fabrikasında 3 ile 6 ay üretim yapmayacak

Borsa yönetimi tarafından yangınla ilgili detaylı açıklama yollamadığı için işlem sırası kapatılan Oba Makarna, yarın yeniden işlem görecek.

Sponsorlu Bağlantılar
  • Advertisement

Borsa yönetimi tarafından yangınla ilgili detaylı açıklama yollamadığı için işlem sırası kapatılan Oba Makarna, yarın yeniden işlem görecek.

Şirket Borsa İstanbul yönetriminin istediği detayli bilğiyi KAP aracılığı ile durdu. Açıklamaya göre şirket en az 3 ile 6 ay arası yanan fabrikada faaliyet gösteremeyecek.

SİGORTA TESBİT

Açıklamada sigorta şirketi tarafından hasar tesbit çalışmalarının da devam ettiği belirtilerek şu bilgi verildi:

15.09.2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunun ‘’Haber ve Söylentilere İlşkin Açıklama” şablonundan yapmış olduğumuz bildirimimize istinaden;

Oba Makarna Sakarya Hendek fabrikamızda 15.09.2024 günü meydana gelen elim kazada bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.
Yaralılarımızdan bir kısmının tedavisi tamamlanmış olup, tedavisi devam eden 13 hastamızın süreci yakından takip edilmektedir. Önceliğimiz yatan hastalarımızın bir an önce sağlığına kavuşması olup;

– Hasar tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

– Fabrikamızın yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ile ilgili olarak sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesi beklenmektedir.

– Kesin olmamakla birlikte, tesisimizin olağan üretim faaliyetlerine 3-6 ay arasında başlanabileceği öngörülmektedir.

Diğer taraftan patlamanın sebep olduğu hasarın mali boyutuna ilişkin tahminleri ve/veya bilgileri, belirlendiğinde ivedilikle paylaşıyor olacağız.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version