Yapı Kredi Leasing, Chint Power ve Astronergy Arasında Güneş Enerjisinde İş Birliği

Chint Power ve Astronergy arasında güneş enerjisi ekipmanlarının finansmanı alanında iş birliğine imza atıldı.

Chint Power

Sponsorlu Bağlantılar

Yapı Kredi Leasing, Chint Power ve Astronergy arasında yapılan iş birliği kapsamında, güneş enerjisi projelerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılara özel Yapı Kredi Leasing’in avantajlı finansman paketlerinden yararlanma imkânı sunulacak. Anlaşma kapsamında yatırımcılara üstün kaliteye ve gelişmiş teknolojiye sahip Chint Power’ın enerji depolama sistemleri ve inverter çeşitleriyle birlikte, Astronergy’nin yerli güneş panellerine proje bazlı finansman desteği sağlanacak.

İş birliği, her iki kuruluşun sektördeki bilgi ve tecrübeleriyle güneş enerjisi alanında yatırımcılara özel sürdürülebilir finansman desteği sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamda; Chint Power’ın güneş ve rüzgar enerji santralleriyle sorunsuz entegrasyon sağlayan, kurulumu kolay ve üstün teknolojiye sahip enerji depolama sistemleri, üstün sıcaklık çalışma performansına sahip inverter çeşitleriyle birlikte, BloombergNEF TOP- 6 Tier-1 üreticisi ve TOPCon teknolojisinin öncüsü Astronergy‘nin yerli güneş panellerine özel yatırımcılara sürdürülebilir, kolay ve özel çözümler sunulacak.

Yapı Kredi Leasing, Chint Power ve Astronergy’nin üstün kaliteye ve teknolojiye sahip güneş enerjisi ekipmanlarına yatırım yapmak isteyen iş ortaklarına özel yüzde 100’e varan finansman desteği sağlamanın yanı sıra; 84 aya varan vade imkânı, Türk lirası veya döviz kredisi kullanma olanağı, sağlanan uygun yurt dışı kaynakların kullanımı, inverter çeşitlerinde yüzde 1 KDV avantajı ve tüm iş süreçlerinde önceliklendirme gibi hizmet ayrıcalıkları da sunacak.

Chint Power ve Astronergy iş ortakları, bu iş birliğine yönelik oluşturulan kampanya kapsamında, ürün ve güneş enerjisi proje finansmanında yıllık euro bazlı yüzde 4,35’ten başlayan avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecekler.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun: “Yapı Kredi Leasing olarak, sürdürülebilirlik anlayışımız doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarında aktif rol alma hedefiyle hizmet veriyor ve bu alanı finanse etmek istediğimiz ana sektörlerden biri olarak görüyoruz. Ülkemizin giderek artan enerji ihtiyacını göz önüne aldığımızda yenilenebilir enerji kaynaklarının hem ekonomimiz hem de çevremiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bugüne kadar güneş enerjisi alanında 750 MW ‘a yakın yenilenebilir enerji yatırımına finansman sağladık. Bu alandaki gücümüzü, sektörün öncü şirketleriyle gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle artırıyoruz. Bu kapsamda, Chint Power ve Astronergy ile gerçekleştirdiğimiz protokolün faaliyetlerimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için enerji üretimi içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artması gerektiğine inanıyor, yaygın hizmet ağımızla tüm müşteriler için enerji finansmanı denince akla ilk gelen leasing şirketi olmak istiyoruz” dedi.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version