O BANKACILAR TUTUKLANDI!

Kredi simsarlarıyla  işbirliği yaptığı gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan bankacılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.  Bankacıların ifadeleri, Türkiye’de yaşanan HEDEF BASKISI faciasının ne boyuta geldiğini gözler önüne seriyor.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği’nin sahte evrakla kredi çektiren çeteye yönelik operasyonun ilk ayağında aralarında bankacı, emlakçı ve kredi simsarlarının bulunduğu çok sayıda kişi tutuklandı. 
Alınan bilgiye göre,  çebeke üyeleri kredi skoru yüksek ve doğal şartlarda kredi alması mümkün olmayan kişileri bir iş yerinden sigortalı gösterdi. Hatta geçmişe dönük sigorta borçları da ödendi, dekont çıkartılarak kredi çekmesi sağlandı. Bu yolla 50’den fazla kişiye kredi çektirildi. Yüzde 15 komisyon alan çete üyeleri bunu kendi aralarında ve bankacılarla paylaştı. Bankacıların, krediye aracılık edenlere bilgi verdiği, grubun da bu bilgiler doğrultusunda işlem başlatıp krediyi hazırlattığı ortaya çıktı. 
TUTUKLANDILAR
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği 12 Mayıs’ta operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 24 kişiden aralarında 12’si tutuklanarak cezaevi gönderildi. M.O., A.V., S.C, İ.Ç, i.M., M.Ş., M.G tutuklananlar arasında.
HEDEF BASKISI
Bankacıların poliste ve savcılıkta verdikleri ifadeler  bankacılığın Türkiye’de geldiği  durumu en iyi şekilde anlatıyor. Çete üyelerinin emlakçı görüntüsü altında çeşitli bankalarla çalıştığını söyleyen bankacılar,hedef baskısı yüzünden bu kişilerle çalışmak zorunda kaldıklarını belirttiler.
Facebook
 

Exit mobile version