BÖLGE MÜDÜRÜ TERÖRÜ

Yabancı bir bankanın Antalya bölge müdürünün personeline yaptıkları dünya mobbing tarihine geçecek cinsten. Gerçek bir psikolojik tacizin hikayesi:
“11 yıllık bankacıyım.Son 2 aydır yaşadıklarımız artık dayanılır gibi değil. Bölge müdürümüz gerçekleşmesi imkansız çek ve pos hedefi veriyor ve bunu tutturamayınca her hafta Antalya bölge müdürlüğüne haftasonları çağırıp bizi saatlerce öylece bekletiyor. Aldığımız maaşı yol ve yemek parası olarak veriyoruz. Buraya gelmek istemiyorsanız ya istifa edin ya da hedeflerinizi tutturun diyor.Artık dayanacak halimiz kalmadı.”

Bu ve buna benzer tam 16 elektronik posta aldık. Hepsi Antalya’nın çevre illerindeki aynı bankanın çeşitli personelinden geldi.
Yabancı bankanın Antalya Bölge Müdürü‘nün bu yaptığı psikolojik tacizi sermayedarın ülkesinde yapsa her halde bütün yöneticiler hapse atılır ve bankada milyon dolarlık yüzlerce tazminat ödemeye mahkum edilir.
Ancak burası Türkiye ve bu ülkede artık psikolojik taciz sıradan ve normal bir hal haline geldi.
BÖYLE İŞKENCE OLUR MU?
Türkiye’de ASLANLAR gibi mobbing yapan bu yabancı bankanın Antalya bölge müdürünün  insanları zorla yaşadıkları şehirden sırf ceza olarak her hafta toplantıya çağırması ve hiç bir ücret ödenmemesi Türkiye’deki mevcut iş kanunlarına göre de yasak. Ancak özellikle bankaların bölge müdürlüklerindeki yasadışı mesaileri nedense Çalışma Bakanlığı iş teftiş kurulu görmezden geliyor. Bu kurul şubelerdeki mesaiye gösterdiği hassasiyeti bankaların bölge müdürlüğüne göstermiyor.
PERSONEL NE YAPSIN
Hukukçular personele bu şekilde psikolojik baskı yapan bölge müdürüne karşı dava açılmasını öneriyorlar. Ancak şu an için dava açmaktan “işini kaybetme korkusu”nedeniyle açamayanlara ise mutlaka belge toplamaları öneriliyor.  Bölge müdürlüğünde hafta sonu giriş ve çıkışlarını mutlaka kayda aldırmalarını istiyorlar.

Facebook
 

Exit mobile version