Türkiye’ye petrol piyangosu! Varili 75 doların da altına indi

Uluslararası piyasada petrolün sert düşüşü Türkiye'ye yarıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Brent ham petrolü, Çin ve ABD’den gelen zayıf imalat verilerinin ardından yüzde 5’ten fazla değer kaybederek varil başına 75 doların altına geriledi. Petrol fiyatındaki düşüş en fazla Türlkiye’ye yarıyor. Petrol ithalatçısı Türkiye’nin bu düşüşle birlikte dış ticaret açığında da azalması bekleniyor.

Brent petrol fiyatları Salı günü Asya piyasalarında, geçen ay küresel petrol üretiminin Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemesine rağmen, Çin’deki durgun ekonominin talebi azaltacağı endişesinin Libya’daki petrol üretim tesislerinin ablukaya alınmasının etkisinden daha ağır basmasıyla düştü.

Çin’in satın alma yöneticileri endeksi Ağustos ayında altı ayın en düşük seviyesine indi. Pazartesi günü Çin, Temmuz ayında yeni ihracat siparişlerinde sekiz ayın ilk düşüşünü kaydetti ve yeni konut fiyatlarının Ağustos ayında bu yılın en zayıf hızında arttığını söyledi.

Libya’daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu, ülkenin en değerli emtiasının ablukaya alınmasına neden olan ve petrol üretimini normal seviyesinin yarısından daha azına düşüren merkez bankası kontrolü konusundaki anlaşmazlığı çözmek için Pazartesi günü görüşmeler yaptığını açıkladı. Libya Ulusal Petrol Şirketi Pazartesi günü yaptığı açıklamada El Feel petrol sahasında 2 Eylül’den itibaren mücbir sebep ilan ettiğini duyurdu.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version