Ekonomi Profesörünün Şişe Cam hisse isyanı!

Şişe Cam hisse senedi, Muhasebe alanında Türkiye'nin en önemli hocalarından Burak Arzova'yı bile isyan ettirdi.

Prof.Dr. Burak Arzova

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’nin en önemli sanayi şirketlerinden olmasına rağmen hisse senedi bir türlü hak ettiği değeri bulamayan Şişe Cam, ünlü ekonomi profesörü Burak Arzova’yı bile isyan ettirdi.

Şişe Cam ile ilgili bir analiz paylaşımına yorum yapan Türkiye’nin muhasebe alanında en önemli hocalarından Prof.Dr. Burak Arzova, “Şu senedi biriktirmek için ayırdığım zaman, takip, bolca okuma ve parayı başka bir senede ayırsaydım muhtemelen çok daha fazlasını kazanmıştım.” dedi.

Şişe Cam hissesine Türkiye’nin muhasebe alanında en iyi hocası bile isyan etti.

ŞİŞE CAM BİLE İSYAN ETMİŞTİ

Şişe Cam‘daki hareketsizlik ve tam tersi düşüş şirketi bile rahatsız etmiş geçtiğimiz aylarda Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurarak,  şirketin hisseleriyle ilgili bazı işlemlerin incelenmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurma kararı almıştı. Söz konusu başvuru KAP’ta şu açıklama ile yapıldı:

“Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Şişecam Yönetim Kurulu 31 Mayıs 2024 tarihinde Borsa İstanbul’da halka açık paylarında görülen işlemler ve şirket yatırımcılarının şikâyetleri sebebiyle, şirketi ve şirket yatırımcılarını zarara uğratan, şirketin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulmasına karar verdi.”

HİSSE YÜKSELMİYOR!

TTürkiye’nin en iyi şirketleri arasında gösterilen Şişe Cam hisse senedi yatırımcısına son bir yıl içerisinde hiç kazandırmadı. Bu ay yüzde 7.78 düşen şişe Cam hisse senedi bu yıl endeksin yükselişine rağmen yüzde 5.25 kaybettirdi. Şişe Cam’ın son bir yıllık getirisi ise yüzde 16.3. Yani Türkiye’nin en iyi şirketine bilançosuna bakarak alım yapanlar son bir yılda hiç para kazanmayıp bir de yüzde 16 kaybetti.

Prof Dr Burak Arzova kimdir?
1996 yılında yüksek lisans, 2000 yılında doktorasını tamamlayan Arzova, 2004 yılında doçent, 2009 yılında da profesör oldu. 25 yıldan bu yana Marmara Üniversitesi’nde görev alan Arzova, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi, Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı Öğretim üyesidir

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version