Borsada kafa karıştıran satış! 1 Ağustos’ta kim sattı?

Megap hissesi konkordato öncesi sert satış yemiş.

Sponsorlu Bağlantılar

Borsa ana pazarda işlem görürken 20 Ağustos tarihinde sürpiz bir şekilde konkordato kararı açıklayan Megap’da soru işaretleri devam ediyor. Şirketin konkordato karından tam 19 gün önce bazı kişilerin taban taban satış yaptığı ve bu satışlarda içerden bilgi ticareti iddiaları gündeme geldi.

Megap hisse senedinde konkordatodan bir kaç ay önce aralarında bir profesoründe bulunduğu bazı kişiler tarafından sosyal medyada çok ucuz olduğu yolunda yorumlar yapıldığı dikkat çekiyor. Hisse senedi 20 Mayıs’da 4.50 TL iken. 10 mayıs tarihine kadar yaklaşık 10 tavan yaparak fiyatı 11 liranın üzerinee çıkıyor. Bu tarihten itibareen düşen senet 24 mayısta 7 liradan yeeniden yükselerek 29 mayısta 10 liraya yükseliyor. Bu seviyede gelen sert satışlar senedin soluksuz olarak 23 temmuz da 7 liraya kadar dülşmesine neden oluyor.

KRİTİK NOKTADA SATIŞ

Hisse senedi bu seviyede günlercee kalırken 1 Ağustos tarihinde aniden düşmeyee başlıyor ve günlerce taban yaparak 19 Ağustos’ta 4.70 TL’ye geriliyor. Bu seviyeede gelen satışların insider yani içerden bilgi ile yapıldığı borsa koridorlarında konuşuluyor.  20 Ağustos’ta şirket KAP’a bildirimde bulunarak konkordato ilan ettiğini açıklıyor.

YATIRIMCI BATTI!

Şirketin konkordato talebinden sonra hisseler yakın izleme pazarında işlem görmeye başladı ve hisse bugün itibariyle 2.99 TL’ye geriledi.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version