İş Bankası’ndan sözleşme dışı zam!

Türkiye'de ilk kez bir kuruluş, toplu sözleşme dışı personeline enflasyon nedeniyle zam yaptı. İş Bankası tüm personeline sözleşmede olmamasına rağmen ilave zam yaparak 1 maaş da ikramiye verecek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu

Sponsorlu Bağlantılar
  • Advertisement

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, tüm personeline yüzde 18 zam yapıp 1 maaş da ikramiye verme kararı aldı.

Yüksek enflasyonun banka çalışanlarını mağdur ettiği gerekçesiyle Basisen tarafından İş Bankası’na sunulan sözleşme dışı zam teklifi kabul edildi.. Basisen Genel Başkanı duayen sendikacı Metin Tiryakioğlu’nun girişimiyle banka 1 ağustos tarihinden geçerli olmak üzere çalışanlarına yüzde 18 zam yaptı. Banka ayrıca 1 maaş da ilave ödenmesine karar verdi.

Paramedya.com‘a açıklama yapan Basisen Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, yüksek enflasyonu göz önünde bulundurarak banka yönetimine zam tekliflerini götürdüklerini belirterek, “ İlk defa sözleşmede olmayan bir zam talep ettik ve başta İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran olmak üzere tüm yönetim bunu kabul etti. Sadece yüzde 18 zam ile yetinilmeyip ilave 1 maaş da ödenmesi teklifimiz kabul edildi.” dedi.

İŞTİRAKLERE VE EMEKLİLERE DE VERİLECEK

Bsisen Genel Başkanı Tirakioğlu, bankanın  emeklilere de ilave maaş tekliflerine sıcak bakarak kabul ettiğini söyledi. Buna göre, İş Bankası emeklileri de bu ay ilave bir maaş alacaklar.

Öte yandan İş Bankası’nın yaptı zamda bankanın iştiraklerinde çalışan sendikalı personel de yararlanacak.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version