Güvenlik Görevlisi Olmak!

Usta bankacı Ertuğrul Sadıkoğlu, taşeron kurbanı güvenlik görevlilerini yazdı.

Ertuğrul Sadıkoğlu

Sponsorlu Bağlantılar

Güvenlik;

Her yerdeler artık! Güvercinler ve Güvenlik görevlileri hep karşımızda yanımızdalar. Güvensizlik arttıkça güvenlilik de paralelinde geliyor, Avm’ye giriyorsunuz sizi Güvenlik personeli karşılıyor, Havalimanına giriyorsunuz keza, tren garında da otogarda da durum farklı değil. Hastaneye girdiğinizde ilk neyiniz var diyen kim biliyor musunuz? Güvenlik Görevlisi kardeşlerim.

Sizi her yerde onlar karşılıyor. Bana ilgi gösteren herkese aynı ilgiyi gösteririm mutlaka göz teması kurarım selam alıp selam veririm. Kızım da bana benziyor geçenlerde AVM ye girerken merhaba kolay gelsin diyerek içeri girdi. AVM ye girerken bile sıkı güvenlik altından geçiyorsunuz ne kadar güvensiz bir ortamda olduğumuzu siz düşünün. Güvenliği yoksa bir merkeze giremiyorum mutlaka gri üniforma arar haldeyim giriş kapısı var, asansör var ama gene de geçmiyorum bir aksilik var, birimiz eksik. Sonra tamamlanıyor eksik! kimliğimi isteyen bir Güvenlik görevlisi geliyor ben de rahatlıyorum, artık girebilirim. Doğru işliyor algoritma şimdi bana giriş için kimlik verecek benim kimliğimi de kutuya koyacak avukatımın katına çıkacağım ben de iş merkezine. Kutularda unutulan kimliklerden şikâyet ediyor dalgınlık çok arttı diyor, sohbet ettiğim güvenlik görevlisi eskiden bu kadar unutulmazdı diyor kimlikler.

Ekonomik kriz arttıkça gözlerinin içi gülenlerin sayısı azalıyor, dalgınlık artıyor diyor güvenlik görevlisi kadın arkadaşımız. Ekonomik krizin etkisini unutulan kimlik kutusundan çıkartıyor her akşam kontrol ediyor gün içinde uyardıklarının sayısı çok. Diğer kapıdan çıkıp gidiyorlar kimlikleri burada kalıyor diyor, sinirleniyor kimliklerini unutanlara. Bizi burada yok sayıyorlar diye ekliyor girerken ısrarla uyardıklarım da unutuyor diyor…şimdilerde kimsenin yüzü gülmüyor diye devam ediyor kadın arkadaşımız…

Oysa eski maliye bakanımızın gülen gözlerine bakıyorduk Mart Şubat’tan daha iyi olacaktı, Nisan da Mart’tan sanırım Ağustos’ta olduğumuzdan neler olduğunu anlamıyoruz ya da çok iyi anlıyoruz da işimize konuşmak gelmiyor diyor kadın Güvenlik Görevlisi… ben yukarı kata çıkacakken kendimi bir anda aşağıya bakarken buluyorum gri pantolona gidiyor gözüm…İngiliz bankacılar da bu renk pantolon giyiyor diye düşünüyorum. Kadın konuşuyor selam verdik borçlu çıktık misali zam alamamışlar taşeron şirkette çalışıyormuş güvenlik görevlilerini kimse umursamıyor diyor hepimiz farklı farklı şirketlerde çalışıyoruz diyor ama bütün Güvenlik Görevlilerinin durumu aynı berbat diyor kadın. Devam ediyor öfkeleniyor eşinden ayrıldığını geçimin iki çocukla çok zor olduğunu bir bodrum katında kirada kaldığını söylüyor. Benden özür diliyor içini döktüğü için pişmanlık yaşıyor, sonrasında bunlar sizin sorununuz değil diyor kaçıncı kata çıkacaktınız diye soruyor.

Binlerce kişinin girdiği plaza da kimse bu sorunları bilmiyor mu? Neden zam alamıyor Güvenlik Görevlileri neden daha iyi şartlar sunamıyoruz onlara? Her güne onlarla başlayıp onlarla bitiriyoruz onların haklarını daha iyi hale getirmemiz için ne yapılmalı?

Bankama gidiyorum, benim bankam, arkadaşlarımın çalıştığı sevdiğim kurumda beni kim karşılıyor? Bilin bakalım…”Hakan selam ne haber ?” diyorum konuyu maaş zamlarına çekiyorum, Hakan tam profesyonel hiç o toplara girmiyor güler yüzüyle çok şükür diyor beni yolcu ediyor.

Biliyorum Güvenlik Görevlileri zam alamıyor ama içlerine atıyorlar. Hakan da Akın da içlerine atıyor geçim sıkıntısı ağır onların içi sizi dışı beni yakıyor.

Kimse de ilgilenmiyor bu durumla çünkü onlar banka çalışanı değiller, eski Genel Müdür sendikasız banka çalışanları, taşeron güvenlik görevlileri sayesinde Bodrum’daki yazlığında yönetim kurulu toplantılarına uzaktan katılıyor, kirlenen renkli gözlüklerinin camlarını siliyor güderi bezi kirlenmiş değiştirmesi gerek ama kimse gözlük beziyle ilgilenmiyor.

Yeniden silse gözlük camlarını çevresini daha iyi görecek ama camlar tam temizlenmiyor, gözlük camı için de temizlikçi kadın tutulmaz ki bazı şeyleri kendimiz yapmalıyız.

İlgilenmediğimiz ne çok konu var aslında Yönetim Kurulunun gözlük bezleri gibi, temiz güderi lazım hepimize, derilerimiz güneşten yanmış yenilenirken…. “Bu sene Bodrum çok sıcak oldu..” demenin dışında temizlemeliyiz camlarımızı çevremizde sürdürülebilir büyüme için hak ettikleri zammı alamayanlar olduğunu görmeliyiz. Cama gelen Güvercinleri beslerken ne kadar mutlu oluyoruz güvercinler her yerdeler.

Bizim ki denize güneş gözlüğü ile giriyor böyle daha rahat ettiğini söylüyor geçenlerde unutulan yedek mayosunu sitenin can kurtaranı bulup vermiş en sevdiği mayosunu da bir güvenlik sayesinden kaybetmemiş tatil güzel geçiyor birazdan uzaktan yönetim kurulu toplantısı var sonra deniz ve geç yapılan kahvaltı sahi bu sene Bodrum çok sıcak…

Biraz duygu Bodrum Bodrum

 

Ertugrul SADIKOĞLU

ertugrulsadikoglupm@gmail.com

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version