Odeabank’a talip çıktı!

Bankalarda el değiştirme dönemi başlıyor. Odeabank satış görüşmeleri başladı.

Odeabank

Odeabank

Sponsorlu Bağlantılar

Abu Dabi Varlık Fonu ADQ’nun Odeabank’ı satın alacağı yönünde Bloomberg kaynaklı haberler ortaya çıktı. Konuya yakın kaynaklara göre; Birleşik Arap Emirlikleri merkezli kuruluşlar yurt dışında büyüme fırsatları ararken, ADQ bankayı satın almak için görüşmeler yapıyor.

249 milyar dolarlık fon, son birkaç ayda farklı bankaları satın alma görüşmeleri yaptığı da belirtilirken, kesin bir karar olmadığı için kamuoyuyla bilgi paylaşılmadığı söylendi.

Kaynaklar kesin bir bilgi ve karar olmadığını vurgularken, ADQ temsilcilerinin yorum yapmayı reddettiği ifade edildi. Aynı şekide Lübnanlı Bank Audi ve Odeabank’ın da bu konudaki çağrılara yanıt vermediği söylendi.

Bank Audi, 87,3 milyar liralık varlığa sahip orta ölçekli bir kredi kuruluşu olduğu haberde belirtilirken, Bank Audi tarafından 2012 yılında kurulduğu ve yüzde 76,4 oranında en büyük hissedarı olduğu bilgisi de paylaşıldı.

ADQ’nun ise Abu Dabi kraliyet ailesi Şeyhi Tahnoon bin Zayed Al Nahyan’ın genişleyen imparatorluğunun bir parçası olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl 1,1 trilyon dolarlık ekonomiye yatırımları desteklemek için bölgeyi gezmesinin ardından Türk varlıklarını değerlendiren Körfez yatırımcıları arasında yer aldığı da haberde bahsedilen konulardan oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version