Bahadır Kimya’nın halka arzına onay

SPK, Bahadır Kimya'nın halka arzına onay verdi.

Bahadır Kimya

Sponsorlu Bağlantılar

SPK bültenine göre Kurul, Bahadır Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay başına 51 liradan ilk halka arzını onayladı.

SPK haftalık bültende yer alan bilgiye göre, Bahadır Kimya halka arzı önümüzdeki hafta başlayacak.

İşte halka arz detayı:

-Halka arz fiyatı 51 TL

-Tamamen eşit dağıtım

-Satmama taahhüdü 1 yıl ortaklar, 1 yıl ihraççı

-Fiyat istikrarı, brüt halka arz gelirinin %20 si ile yapılması planlanıyor.

-Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka arza eşlik edecek.

BAHADIR KİMYA NE İŞ YAPAR?
Bahadır Kimya, Ankara’da 1974 yılında otomotiv sektöründe hizmet vermek amacıyla kuruldu. Aldığı yedek parça bayilikleri ile büyümesini sürdüren Grup 1997 yılında otomotiv servisçiliğine başladı. Şirket, 2001 yılında Ankara’da madeni yağ ve antifriz üretecek fabrikasını kurarak sanayi alanına adım attı.

Bahadır Kimya diğer yandan 2003 yılında İç Anadolu Lastik Distribütörlüğü almış ve otomotiv sektöründe söz konusu bölgede güçlü firmalardan biri haline gelmiştir. Üretim ve satış kısmında Qluk markası ile kısa sürede distribütörlük anlaşmaları yapan şirket, Türkiye’de dağıtım ağını oluşturdu. 2009 yılında aerosol sprey üretimine başladı.

Bahadır Kimya, geniş ürün grubu ve çeşitliliği ile madeni yağ, antifiriz ve aerosel sprey ürünlerini ürettirmek isteyen firmalara çözüm ortağı olmuştur.

2013 yılında artan müşteri talepleri ile 5. Teşvik Bölge imkanlarına sahip Kırıkkale OSB de yeni fabrika yatırımına başlayan şirket, söz konusu fabrikayı 2013 yılında devreye almıştır. Kapasite artışı neticesinde ihracata da başlayan Bahadır Kimya, 2017 yılında 8.640 metrekaresi kapalı toplam 10.360 metrekare olan yeni fabrikasında faaliyetlerine başladı.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version