Ünlü ayakkabı şirketi halka arza hazırlanıyor!

FLO Mağazacılık halka arz için hazırlıklara başladı.

flo


SPK’nın uzun bir aradan sonra halka arz izni vermeye başlaması bir çok şirketin yeniden hazırlanmasına neden oldu. FLO Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş., halka arz için hazırlıklara başladı. Şirket, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla hisselerini halka açacak.

Alınan bilgiye göre,  Şirket süreci yönetmek için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile anlaştı.FLO Mağazacılık, halka arz kapsamında toplamda 87.157.894 lot hisse satışı gerçekleştirecek. Bu hisse satışı iki bölümden oluşuyor:

ilk bölümde 36 milyon lot sermaye artışı süretiyle yapılacak ve şirkettin kasasına girecek. Diğer bölüm ise ortak paylarının satışı ile gerçekleşecek. 38.131.579 lot Mater Footware B.V. , 6.355.263 lot Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve 6.355.263 lot Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. satış yapacak

FLO HAKKINDA


FLO Mağazacılık, 1960 yılında kuruldu ve bugün Türkiye’nin önde gelen ayakkabı firmalarından biri. Şirket, Türkiye ayakkabı pazarına liderlik etme ve sektörü global üretim liginde üst sıralara taşıma misyonuyla faaliyet gösteriyor. FLO, doğrudan 15 binin üzerinde, dolaylı olarak ise 30 bine yakın kişiye istihdam sağlıyor.

FLO, CIS, Ortadoğu ve Kuzey Afrika dahil olmak üzere 30 ülkede 850’den fazla mağaza ile hizmet veriyor. Şirket, çok kanallı bir iş modeli ile çalışarak mağazacılık, e-ticaret ve toptan satış kanallarıyla hem Türkiye’de hem de yurt dışında milyonlarca müşteriye ulaşıyor.

FLO, spor giyim ve sneaker zinciri IN STREET ile satış ağını her yıl genişletiyor. Ayrıca, Kinetix, Lumberjack, Polaris, Butigo gibi lider markalar ve Nine West, Lotto, Reebok, U.S. Polo ASSN gibi global markalar ile geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.


Exit mobile version