Hakan Ateş’ten 15 bin çalışanına teşekkür mektubu!

Tam 27 yıldır Denizbank'ı yöneten Hakan Ateş, 15 bin personeline duygusal bir teşekkür mektubu gönderdi.

Hakan Ateş

Denizbank'ın 27 yıldır aralıksız Genel Müdürlük koltuğunda oturan Hakan Ateş

  • Advertisement

1997 yılında Vestel’in sahibi Zorlu’nun Denizbank‘ı satın almasıyla birlikte bankaya CEO olan ve 27 yıl aralıksız aynı koltukta oturarak rekor kıran Hakan Ateş, bu sabah yaklaşık 15 bin personeline duygusal bir mektup gönderdi.

Cuma günü yaşanan ve Denizbank’ı da etkileyen küresel yazılım güncellemesinden kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için canla başla çalışan teknik ekibinden, şubesine, yöneticisinden en alt kademede bulunan personeline ‘Hepinize çok teşekkür ederim’ başlığıyla duygusal bir mesaj attı. Böylesine büyük bir sıkıntıyı 9 saat gibi benzer vakalara göre çok daha kısa zaman zarfında elbirliği ve takımruhu ile çözüldüğü için herkese minnettarlığını iletti.

Hakan Ateş’in personeli duygulandıran mektubu:

Sevgili Denizciler,

Dünyanın en büyük siber güvenlik ürünü CrowdStrike’ın son sürümünün, Windows işletim sistemi ile çalışan aygıtlarda hata vermesi sonucunda, dünya genelinde bu ürünü kullanan tüm kurum ve kuruluşların sistemsel kesinti yaşadığı, Bankamızı da etkileyen bir süreci geride bıraktık.

CrowdStrike’ın, siber güvenlikte dünya genelinde en büyük piyasa değerine sahip şirketlerden olması dolayısıyla, bilgi güvenliğine üst seviyede önem veren bir kurum olarak biz de bu ürünü ilk satın alan ve kullanan kurumlar arasında yer alıyoruz. Bankamızın iş ortağının verdiği hizmet dolayısıyla meydana gelen bu olayda, işlemlerin belirli süre aksamasından dolayı müşterilerimizin mağduriyete uğramasından büyük üzüntü duyduk. Bu süreçte sabır gösterip sorunun çözümlenmesi için bize zaman tanıyarak tahammül gösteren bütün müşterilerimize teşekkürü borç biliriz.


Sabahın erken saatlerinde yaşanan sorun ile ilgili bilgiyi almamızın akabinde, ekiplerimizi hızlı bir şekilde koordine ederek, kesintinin en kısa sürede giderilmesi için dayanışma ve seferberlik duygumuzla harekete geçtik; yaklaşık 9 saatlik bir süre zarfında da gerek şubelerimizi gerek dijital kanallarımızı, benzeri durumlarla kıyaslandığında çok erken sayılabilecek zaman diliminde tekrar hizmet verir duruma getirdik.

Sorunun giderilmesi için adanmışlıkla, azimle, kararlı ve cansiperane çalışan, Denizci olma ruhunu iliklerine kadar benimsediğini bugün bir kez daha gördüğüm teknik kadrolarımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm Denizci ve Kaptanlarımıza bu vesileyle yürekten teşekkür ediyorum.

Her zaman altını kalın harflerle çizdiğim gibi, biz ilk günden itibaren krizleri beraberlik duygusu ve takım oyununun gücüyle atlatan bir kurum olduk. Bugün, bir kez daha ortak aklımızı merkeze alıp hedefimize odaklandığımız ve omuz omuza çalıştığımız takdirde, tüm fırtınaların üstesinden gelebileceğimizi tecrübe ettik.

Elbette iş sürekliliği ve bankacılık sistemlerimizin hızla ayağa kaldırılması konusunda da yaşanılan aksaklıktan derslerimizi çıkardık. Bu kapsamda benzer sorunların tekrar yaşanmaması için üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle, gerekli çalışmaları yaptık ve yapacağız.

Her birinize özenli çalışmalarınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle
Hakan Ateş


Exit mobile version