Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçiminden çekildiğini duyurdu.

ABD Başkanı Biden


İşte Biden’in kamuoyu açıklaması:

Joseph R. Biden, Jr.

21 Temmuz 2024

Sevgili Amerikalılar,

Son üç buçuk yıl içinde bir ulus olarak büyük ilerlemeler kaydettik.

Bugün Amerika, dünyadaki en güçlü ekonomiye sahip. Ülkemizi yeniden inşa etme, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürme ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini Amerikalıların rekor sayısına genişletme konusunda tarihi yatırımlar yaptık. Zehirli maddelere maruz kalan bir milyon gaziye kritik olarak ihtiyaç duyulan bakımı sağladık. Son 30 yılın ilk silah güvenliği yasasını geçirdik. Yüksek Mahkeme’ye ilk Afrikalı Amerikalı kadını atadık. Ve dünyanın tarihindeki en önemli iklim yasasını geçirdik. Amerika, liderlik etmeye bugünkünden daha iyi bir konumda hiç olmamıştı.

Bunların hiçbirinin siz, Amerikan halkı olmadan yapılamayacağını biliyorum. Birlikte, yüzyılda bir gerçekleşen bir pandemiyi ve Büyük Buhran’dan bu yana en kötü ekonomik krizi atlattık. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya çapında ittifaklarımızı yeniledik ve güçlendirdik.


Hayatımın en büyük onuru, sizin Başkanınız olarak hizmet etmek oldu. Yeniden aday olma niyetim olmasına rağmen, partimin ve ülkemin çıkarları doğrultusunda görev sürem boyunca yalnızca Başkan olarak görevlerimi yerine getirmeye odaklanmak için geri adım atmanın en iyisi olduğuna inanıyorum.

Bu hafta içinde kararım hakkında daha fazla ayrıntıyla ulusa konuşacağım.

Şimdi, yeniden seçilmem için bu kadar çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmama izin verin. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e bu çalışmada olağanüstü bir ortak olduğu için teşekkür etmek istiyorum. Ve Amerikan halkına, bana duyduğunuz güven ve inanç için yürekten teşekkürlerimi sunarım.

Bugün her zaman inandığım şeye inanıyorum: Amerika’nın birlikte yaptığında yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Birleşik Devletler olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.

Joseph R. Biden, Jr.


Exit mobile version