Ne altın ne dolar! Yatırımcısını zengin eden bankalar!

Son aylarda tüm yatırım araçları yerinde sayarken, 4 banka hissesi yatırımcısına rekor kazanç sağladı. En büyük getiriyi Garanti Bankası hisseleri kazandırdı: Yüzde 287.

Borsa İstanbul

  • Advertisement

Son bir yılda yatırım araçlarının getirileri enflasyonun altında kalırken, Borsa İstanbul’da 4 büyük bankanın hisseleri adeta yatırımcısını zengin etti.

Banka hisseleri arasında en büyük getiriyi dahası rekor kazancı Garanti Bankası hisse senedi  sagladı. Garanti Bankası hisse senedine parasını yatıran yatırımcıların son bir yılda kazancı yüzde 287 olurken, bu getirinin yüzde 137’sini sadece bu yıl yani ilk 6 ayda sagladı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü

İŞ BANKASI KAZANDIRDI

Borsanın bir başka en çok kazandıran banka hissesi ise İş Bankası C oldu. Şirketlerini tek bir holding çatısı altında toplayacak olan iş Bankası, yatırımcılarına son bir yılda yüzde 223 kazandırıken, bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 91 gibi oldukça yüksek bir getiri sağladı.


AKBANK İSTİKRARLI KAZANÇ

Borsadaki banka hisseleri arasında en istikrarlı kazancı Akbank sağladı. parlak bilançosu ile gerek fonların gerekse yatırımcıları en çok tercih ettiği hisse senedi oldu. Akbank son bir yılda yüzde 201 oranında getiri sağlarken bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 93 yükseldi.

Yapı Kredi Bankası

YAPI KREDİ SATIŞ HABERİ KURBANI!

Bir süre öncesine kadar en çok kazandıran banka hisselerinden olan Yapı Kredi Bankası satışı ile ilgili çıkan olumsuz haberlerden etkilenerek kazançlarının bir bölümünü geri verdi. Yapı Kredi Bankası özellikle yabancı satışları ise gerilemesine rağmen yatırımcısına yüzde 159  ile enflasyonun çok üstünde bir getiri verdi. Yapı Kredi Bankası hisse senedi son 6 ayda yüzde 71 kazndırıken,aylık bazda yüzde 4.91 oranında kaybettirdi.


Exit mobile version