Alternatif Bank’tan yaz uygulaması! 4 hafta evden çalışacaklar

Alternatif Bank, ‘Alternatif Yaz’ uygulamasıyla çalışanlarına yaz aylarında büyük bir esneklik sağlayarak, seçecekleri 4 hafta istedikleri yerden çalışma fırsatı sunuyor.

  • Advertisement

Alternatif Bank, ‘Alternatif Yaz’ uygulamasıyla çalışanlarına yaz aylarında büyük bir esneklik sağlayarak, seçecekleri 4 hafta istedikleri yerden çalışma fırsatı sunuyor. Uzaktan çalışan Alternatif Banklılar, yazın keyfini aile ve sevdikleriyle çıkarma fırsatının da sahibi oluyor.

Banka bu kapsamda 2022 yılında başlattığı “Alternatif Yaz” uygulamasıyla çalışanlarına sunduğu, Temmuz ve Ağustos aylarında seçeceği 4 hafta boyunca istedikleri yerden çalışma fırsatını bu yaz da devam ettirdi. Bu uygulamayla Alternatif Banklılar, yazın keyfini sevdikleriyle birlikte çıkarırken aynı zamanda dengeli bir iş-sosyal hayat ritminin huzurunu yaşama fırsatının da sahibi oluyor. Alternatif Yaz uygulaması ayrıca, sadece İstanbul ile sınırlı kalmıyor, halen hibrit sistemde çalışan tüm genel müdürlük ekipleri Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu uygulamadan faydalanabiliyor.

Çalışanlarının mutluluğunu, Bankanın başarısının temel taşlarından biri olduğunu belirten Alternatif Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bike Tarakcı, “İş hayatındaki başarıların, ancak özel hayattaki mutlulukla tamamlandığına inanıyoruz. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte her birimiz ailemiz ve sevdiklerimizle daha fazla vakit geçirmeyi istiyoruz. Hem uzaktan çalışmayı hem de esnek çalışmayı birlikte sunan yeni nesil çalışma modelimiz AlterFlex’in kapsamında hayata geçirdiğimiz ve çok sevilen uygulamamız ‘Alternatif Yaz’ ile çalışanlarımıza bu imkanı sunuyoruz. Alternatif Banklılar yaz aylarında tatil bölgelerinden, ailelerinin yanından ya da diledikleri herhangi bir yerden çalışma özgürlüğüne sahip oluyor. 2022 yılından bu yana devam ettirdiğimiz ‘Alternatif Yaz’ uygulamamız, hem iş süreçlerimizi kesintisiz sürdürmemize hem de çalışanlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutmamıza yardımcı oluyor. Yaptığımız değerlendirmelerde yaz aylarında sunduğumuz bu esnekliğin, çalışanlarımızın motivasyonlarını artırarak yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini en üst düzeye çıkardığını gözlemliyoruz” dedi.


AlterFlex uygulaması hakkında da bilgi veren Tarakcı sözlerine şu cümlelerle son verdi: “Alternatif Yaz uygulamamız dışında AlterFlex kapsamında, çalışanlarımız haftada iki gün uzaktan çalışabiliyor ve esnek mesai saatlerinden de faydalanabiliyorlar. Tüm genel müdürlük çalışanlarımız çekirdek saatlerimiz dışındaki zamanlarda mesai saatlerini ihtiyaçlarına göre kendileri belirleyebiliyorlar. Bugün AlterFlex kapsamında iştiraklerimiz de dahil olmak üzere genel müdürlük çalışanlarımızın yaklaşık %40’ı tamamen uzaktan, yaklaşık %45’i ise hibrit modelde çalışıyor. Görevi gereği uzaktan çalışma ya da esnek çalışma modeliyle uyumlanamayan iş gruplarımız için de yıllık ek idari izin planlayarak, AlterFlex’i tüm çalışanlarımızı kapsayacak şekilde uyguluyoruz. Sektörümüze örnek olacak ve kapsayıcılık anlamında başarılı olan bu çalışma modelini hayata geçiren öncü banka olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Çalışanlarının ve müşterilerinin memnuniyetini en üst düzeyde tutarak sürdürülebilir başarılara imza atmayı hedefleyen Alternatif Bank, çalışan odaklı yaklaşımının bir yansıması olarak hem uzaktan hem de esnek çalışmayı birlikte sunan AlterFlex, Alternatif Yaz gibi uygulamalarıyla çalışanlarının profesyonel gelişimlerine ve kişisel mutluluklarına katkıda bulunmaya devam edecek.


Exit mobile version