Geçen yıl rekor kar eden Doğuş Oto, 2 milyar borçlanacak!

2023 yılını 19 milyar 622 milyar kar ile kapatan Doğuş Otomotiv, 2 milyar liralık borçlanmaya gideceğini açıkladı.

Doğuş Otomotiv


Pandemi döneminde altın yılını yaşayan otomotiv şirketleri gerçeklerle yüzleşmeye başladı. Parasal sıkılaştırmanın etkisi ve yüksek faiz otomobil satışlarını olumsuz etkilemeye başladı. 2023 yılını 19 milyar 622 milyar kar ile kapatan Doğuş Otomotiv, 2 milyar liralık borçlanmaya gideceğini açıkladı.

Doğuş Oto’dan KAP’a yapılan açıklamaya göre, şirket nitelikli yatırımcılara 3 yıl vadeli 2 milyar liralık finansman bonosu veya tahvil ihracı yapacak.


Konu ile ilgili KAP’a şu açıklamayı yaptı:

Şirketimiz, 2.000.000.000-TL (İkiMilyarTürkLirası) tutarı aşmayacak şekilde 3 (üç) yıl vadeye kadar çeşitli vadelerde Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere finansman bonosu ve/veya tahvil yapısında borçlanma aracı ihraç edilmesine, ihraç işleminin onaylanacak ihraç belgesinin geçerlilik süresi olan bir yıl içerisinde şirket ihtiyaçları doğrultusunda, bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilmesine ilişkin gerekli onayların alınması için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmasına karar vermiştir.

Doğuş Otomotiv

Exit mobile version