Usta iletişimci uyardı: AJet için Kriz geliyorum diyor!

Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Murat Göllü uyardı: AJet için kriz geliyorum diyor!

Ajet

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye’deki önemli markaların kurumsal iletişimcilerini çatısı altında toplayan Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Murat Göllü, son günlerin en çok şikayet alan ve sosyal medyanın gündeminden düşmeyen AJet konusunda uyarıda bulundu.

Murat Göllü, THY’nin yeni markası AJet konusunda “Kriz Geliyorum” dedi.

Murat Göllü, Linkedin üzerinden yaptığı değerlendirmede, AJEt şirketinin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. Göllü şu uyarıyı yaptı:

“Son iki haftada, hem kendi yaşadığım tecrübe hem de çevremde duyduğum, dinlediğim ve okuduğum birçok deneyim, AJet’in ciddi bir itibar krizi ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. AnadoluJet’ten AJet’e geçiş sürecinin bir sonucu mudur bilinmez ancak AJet’in hizmetlerinde yaşanan aksamalar, özellikle sıkça yaşanan uçuş iptalleri, rötarlar ve yetersiz/ilgisiz müşteri hizmetleri, markanın itibarını ve güvenilirliğini cid di şekilde zedeliyor. Bu durum, önemli ve köklü bir mirası taşıyan genç bir marka için oldukça endişe verici.

AJet’in Avrupa hava sahasını sorumlu tutan açıklamaları, ne yazık ki kamuoyunu ikna etmekten uzak. Müşteriler, diğer havayolu şirketlerinin aynı hava sahasında benzer sorunlar yaşamadığını düşünerek, AJet’in açıklamalarını yetersiz bulacaklardır. Bu nedenle bu şekilde yapılan açıklamalar markaya faydadan çok zarar getirecektir. AJet’in itibarını ve güvenilirliğini korumak için acilen harekete geçmesi yerinde olacak. Kamuoyunu yaşanan sorunlar hakkında çok daha şeffaf ve doyurucu bir şekilde bilgilendirmek güven tazelemenin ilk adımı olabilir.

Aksi durumda ülkenin milli markası çok kan kaybedecek.

Bu sırada AJet ile AnadoluJet, THY ilişkisinde de konuştuğum çoğu insanın aklında belirsizlikler ve soru işaretleri var. Bu konuyu da ayrıca bir irdelemek yerinde olacaktır. Kriz sinyallerini göz ardı etmek veya zamanında, ikna edici açıklamalar yapmamak, ileride çok daha büyük çabalar ve maliyet gerektirecektir. AJet’in bu zorlu süreçte doğru adımları atıp müşterilerine karşı olan sorumluluklarını yerine getirerek itibarını yeniden kazanması ve sektördeki geçmişten gelen güçlü konumunu koruması mümkün.

Murat Göllü
Sponsorlu Bağlantılar

Exit mobile version